DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szépen lassan épülget a bakui F1-es pálya

Alig több, mint 10 hónap múlva feldübörögnek az F1-es autók Bakuban, a sportág első azeri Európa Nagydíján. Charlie Whiting szerint "többé-kevésbé" minden a terv szerint halad a Kaszpi-tenger partján.

2016. július 17-én, éppen a szezon feléhez érkezve rendezik majd az első versenyt Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban, egy újonnan kialakított utcai pályán. Charlie Whiting, a Forma-1-es futamok versenyigazgatója, egyben az FIA „főinspektora” Belgiumban beszélgetett a helyszínt kialakító Hermann Tilkével, és úgy véli, nagyjából a tervek szerint haladnak a munkálatok Kelet-Európában (sic!).



„Találkoztam Hermann Tilkével Belgiumban, és egyelőre minden jónak tűnik” - nyilatkozta Whitinga az Autosportnak. „Persze nem olyan, mint egy hagyományos helyszín, ez egy igazi, vérbeli utcai pálya lesz. Van néhány terület, ami aggasztó, de keményen dolgoznak rajta, így azt mondhatom, hogy több-kevésbé minden a tervek szerint halad. A következő hónapban kezdik majd a felület nélkülözhetetlen újraaszfaltozását, és más hasonló műveleteket - nagyon komolyan veszik a munkát.”

Whiting januárban fog Bakuba látogatni, hogy felmérje a terepet, különös figyelmet fordítva a kulcsterületekre. „Nagyon sok dolgot kell a helyére tenni, mielőtt elkezdik építeni magát a pályát. Meg kell változtatni a borítást és a falakat, valamint el kellett mozdítani őket az útból, hogy nagyobb hely legyen a kanyarívnek és a kifutóterületnek egyaránt. De azokból az információkból, amiket megtudtam, jó munkát végeznek” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: