DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Nico egyik legnagyobb rajongója vagyok”

Ezt mondta a Hülkenberggel további két évre hosszabbító Force India F1-es csapatvezetője, Vijay Mallya, aki szerint a német pilóta a náluk töltött évek során a világ egyik legjobb versenyzőjévé vált.

Ahogy arról mi is beszámoltunk kora délután, a Force India alakulata szerződést hosszabbított német versenyzőjükkel, Nico Hülkenberggel, aki így 2017-ig biztosan az ő színeikben versenyez majd a Formula-1-ben. Ezzel az is eldőlt, hogy a mezőny egyik legnagyobb tehetségének tartott pilóta a következő időszakban sem szerződik nagycsapathoz, noha évről évre szóba hozzák a legpatinásabb istállókkal. Hülkenberg ráadásul idén júniusban két társával karöltve megnyerte a legendás Le Mans-i 24 órás versenyt, amely szintén tovább növelte a 28 éves versenyző értékét.

Hülkenberg_Spa_ForceIndia



A Force India csapatvezetője, Vijay Mallya is egyetért azokkal, akik az F1-ben még csak dobogós helyezést sem szerző németet tartják a jelenlegi mezőny legjobbjának, így nyilvánvalóan elégedetten beszélt az együttműködésük meghosszabbításáról:

„Sosem csináltam titkot belőle, hogy Nico egyik legnagyobb rajongója vagyok, ezért fantasztikus, hogy megerősíthetjük, hogy a következő néhány szezonban is a mi pilótánk lesz” – idézi Mallya szavait az F1i.com. „Már csaknem négy évet töltött velünk, és ez idő alatt láthattuk, ahogy a világ egyik legjobb versenyzőjévé nőtte ki magát.”

„Nicónak megvan a sebessége, a technikai tudása és az érettsége ahhoz, hogy segítsen elérni néhány nagyszerű eredményt az előttünk álló években. Mindent meg fogunk tenni, hogy olyan autót biztosítsunk számára, amely méltó a tehetségéhez” – jelentette ki az indiai gárda ügyvezető-igazgatója. Hülkenberg 24 pontjával jelenleg az összetett tabella 11. helyét foglalja el, egyetlen egységgel elmaradva mexikói kollégájától, Sergio Pereztől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: