DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ők lehetnek a Force India 2016-os pilótái

A silverstone-i bázisú F1-es csapat első embere, Vijay Mallya nemrég Pascal Wehrleint is szóba hozta, miközben a Le Mans-i győztes Nico Hülkenberg előtt több ajtó is nyitva áll.

Hiába a nyomás a Mercedes felől, úgy tűnik, változatlan felállással vág neki a 2016-os szezonnak a Force India. Nemrég Nico Hülkenberget még a Ferrarival is szóba hozták, de a pletykák akkor sem ültek el a német körül, amikor a maranellóiak bejelentették Kimi Raikkönen hosszabbítását. Mallya a minap azt mondta, hogy kíváncsian várja a Mercedes döntését, de boldog lenne, ha a Hülkenberg-perez párossal folytathatná jövőre is.



„Az a célunk, hogy mindkettejüket megtartsuk a következő szezonra, és magabiztos is vagyok e felől” - nyilatkozta az indiai üzletember az Autosportnak. „Persze amíg nincsenek aláírva a szerződések, addig nem mondhatok semmi biztosat, de nem hiszem, hogy el fogják hagyni a csapatot. Nicónak fantasztikus éve van, az egyik legjobb pilóta a mezőnyben, és nagyon elégedettek vagyunk vele. Checóval ugyanez a helyzet, nem is lehetnénk velük boldogabbak.”

Mallya hozzátette, hogy nincsen határidő arra nézve, hogy mikor kell bejelenteni a jövő évi párost. „Szó sincs erről, a múltban láthattuk, hogy én mindig az utolsók között vagyok, akik bejelentik a felállásukat. A pilótáink elhivatottak, motivációjuk a fellegekben van, és mindketten boldogak a B-autóval, és jónak tartják azt az irányt, amerre haladunk. Ha nem szeretnének maradni, elmondanák nekem, hiszen jó barátok vagyunk, és mindkettejükkel jó a kapcsolatom. Boldogak vagyok, hogy ők a versenyzőim, és ez szerintem fordítva is így van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: