DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: Monzában is szenvedni fogunk

Az F1 kétszeres spanyol világbajnoka semmilyen reményt nem fűz a naptár leggyorsabb versenye, az Olasz Nagydíj elé - szerinte ugyanolyan szenvedés vár rájuk, mint Spában.

Fernando Alonso a hét elején még pozitív hangvételben nyilatkozott a McLaren esélyeiről a 2015-ös szezon hátralévő részében, de úgy tűnik, hogy a spanyol csak a Monza utáni időszakra gondolt. Spa és Monza a naptár két leggyorsabb helyszíne, és mivel Belgiumban a két McLaren fényévekre volt a középmezőnytől, a spanyol már látja a „ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel”-felhívást a Királyi Park kapuján - ha már Dante hazája a következő állomás.



A Hungaroringen ötödikként záró Alonso elmondta, hogy spái motor nem sokban különbözött a Magyarországon használttól. „Az F1-ben manapság csak kis lépésekben lehet előre haladni. Amikor sikerül plusz lóerővel növelni a teljesítményt, gyorsabbnak érzed az autót, de amikor ennyivel le vagy maradva, nem sokat ér. Mindenesetre folytatni fogjuk az újítások bevetését, melyekkel reméljük, hogy versenyképesebbek leszünk. Az a helyzet, hogy sajnos lassú és fájdalmas ez a folyamat, de mindannyian együtt fogjuk átvészelni ezt a nehéz időszakot.”

Amikor arról kérdezték a 34 éves pilótát, hogy milyen érzés, amikor esélytelenül vég neki egy nagydíjnak, így felelt: „Nagyon nehéz, és a dolgok nem állnak valami fényesen. Remélhetőleg sikerül javulnunk valamit, de Monza így is kemény lesz, ugyanolyan mint Spa, a pálya természete miatt.”

„Két módon lehet ehhez a helyzethez hozzáállni: lehetünk optimisták, és együtt dolgozunk a csapattal azért, hogy javuljanak a dolgok, de lehetünk pesszimisták is, azt mondva, kár az erőfeszítés érte. Azt gondolom, hogy az utóbbi megközelítés nem jelentené az alagút végét, így folytatni fogjuk a munkát. A dolgok egyre jobbá és jobbá válnak, és a jó irányba haladunk, Spa és Monza azért gyenge pontunk, mert erőpályákról van szó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: