DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kik lesznek a Red Bull versenyzői 2016-ban?

Daniel Ricciardónak szerződése van négyszeres világbajnok F1-es csapattal, de Danyiil Kvjat széke igencsak inogott eddig - kérdés, hogy dönt majd Christian Horner?

Azzal, hogy a Ferrari szerződést hosszabbított Kimi Raikkönennel, bezárult Maranello ajtaja a spekulációkban akaratán kívül részt vevő Daniel Ricciardo előtt, különben is, szerződés köti a Red Bullhoz. Orosz csapattársa esetében más a helyzet, hiszen Helmut Marko sokat kritizálta őt az elmúlt fél év során, a Hungaroringen szerzett második, és spái negyedik helyével viszont helyreállította renoméját, ráadásul hat ponttal megelőzte Ricciardót a pontversenyben.



„Nem látom okát, hogy változtassunk” - nyilatkozta Horner csapata 2016-os felállásáról. „Nem sürgeti semmi sem a döntésünket, a pilótáinknak hosszú távú szerződése van, sikeres a kapcsolatunk, és jól működik. A Red Bull 2008 óta legrosszabb szezonját teljesíti, amit persze a legtöbben a Renault-erőforrások gyengélkedésére fognak, de vannak olyanok is, akik Sebastian Vettel távozásában, és Adrian Newey visszalépésében látják a szenvedés okát.

„Fejlődésről van szó, amire minden csapatnak, vagy üzletnek szüksége van. Semmi sem marad ugyanaz örökké. Ami Adriant illeti, még mindig velünk van, csak egy kicsit más szerepkörben, amúgy is vannak egy feltörekvő tehetségeink” - mondta Horner, aki az RB11-esre is kitért. „Az autó extrém jól működött Spában. Figyelembe véve, hogy a monzai specifikációjú hátsó szárny volt az autón a tempónk remek volt - különösen a kettes szektorban, ami árulkodó lehet -, úgy vélem, ott a mi autónk bizonyult a leggyorsabbnak. A karosszéria remekül teljesít, összehasonlítva a többiekével, a leszorítóerő hiányával együtt is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: