DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Lotus Monzában is dobogóra állna

Romain Grosjean spái harmadik helyét követően a Lotus F1-es csapatának pálya menti műveletekért felelős mérnöke nem lát arra okot, hogy Monzában miért ne ismételhetnék meg belgiumi teljesítményüket.

A pénzügyi nehézségekkel küzdő gárda autói négy napig nem engedték útnak indulni Monza felé a héten, de most már minden nehézség elhárult az elől, hogy a csapat rajthoz álljon az Olasz Nagydíjon. A naptár leggyorsabb helyszíne hasonlatos az Ardennek hegycsúcsai között lévő pályához, ezért a Lotusnál azt remélik, hogy a Királyi Parkban is meg tudják majd szorongatni a Williamst és a Ferrarit.



„Ugyanolyan gyorsak lehetünk, mint Montrealban, vagy Spában” - idézte Alan Permanét a Motorsport.com. „Nem látok rá okot, hogy Olaszországban ne így legyen, a dobogó pedig ismét csak álomszerű lenne. Ismét jól teljesíthetünk a Q3-ban, aztán pedig a versenyen is.” Noha a Lotusnak nincs pénze folyamatos fejlesztésekre, Grosjean teljesítménye jól mutatja, hogy az E23-as milyen jó autó valójában. „Úgy tűnik, remekül teljesít az alacsony leszorítóerős pályákon, mint Ausztriában, vagy Spában - ezért valószínűleg Monza is kedves lesz hozzánk.”

 

A Lotus a Belga Nagydíj hétvégéjére új első szárnyat tervezett, de végül mégis a mellőzése mellett döntöttek, mert nem hozta a várt előrelépést. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kisebb módosításokat követően ne vetnék be éles körülmények között. „Teszteltük, és [teljesítmény szempontjából] hasonló volt. További frissítésekkel azonban ismét bevethetővé válik majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: