DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Massa: Bianchi halála megerősítette a pilóták közti kötelékeket

Felipe Massa úgy véli, Jules Bianchi halála közelebb hozta egymáshoz a versenyzőket, emellett figyelmeztette az egész F1-et, hogy tovább kell folytatniuk a pilóták biztonságáért folytatott harcot.

Az egész motorsport-társadalmat megrázta Jules Bianchi halála július 18-án: a mindössze 25 éves versenyző a tavalyi suzukai futamon szenvedett balesetet, amely után hónapokig küzdött az életéért kómában fekve, ám végül nem sikerült megnyernie az életéért folytatott küzdelmet. A tragédia a jubileumi, 30. Formula-1-es Magyar Nagydíjra is rányomta a bélyegét: a pilóták néhány perccel a start előtt, a rajtrácson állva emlékeztek meg társukról, aki a száguldó cirkusz első halálos áldozata volt Ayrton Senna 1994-es imolai balesete után.

Bianchi megemlékezés



Felipe Massa számára különösen nehéz lehetett feldolgozni Bianchi halálát, hiszen közeli barátok voltak, emellett Nicolas Todt személyében a menedzserük is közös volt. A Williams versenyzői a brazil Globónak beszélt erről:

„Egy ilyen pillanat után a versenyzők közelebb kerülnek egymáshoz: a kötelék erősebbé válik közöttünk” – mondta Massa. „Először is, egy szomorú pillanat volt az egész sport számára az, ami Jules-lel történt. Nem egyszerű baleset volt, hanem egy traktorral ütközött, ennek eredményeképp több minden is változott, például bevezették a virtuális safety cart.”

„De nem csak erről van szó. Jules egy nagyszerű barát volt” – folytatta a brazil pilóta. „Mindig találkozni szoktunk, szóval ez egy másféle barátság volt, mint ami a pilóták között általában lenni szokott. Nagyon szomorú, ami történt, és nyilvánvaló, hogy ez egy újabb ok arra, hogy a Formula-1 folytassa a versenyzők biztonságáért folytatott csatát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: