DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kvjat: Jó irányba haladnak a dolgaim

Főként a Renault-motor megbízhatósági problémái miatt nem kezdődött túl jól Danyiil Kvjat első szezonja a Red Bullnál, ám a Hungaroringen megszerzett első F1-es dobogója után már bizakodó az orosz.

A tavalyi, Toro Rossónál töltött éve után, a Ferrarihoz távozó Sebastian Vettel helyére érkezett meg Danyiil Kvjat a Red Bull elsőszámú alakulatához, ám nem sikerült a legjobban a fiatal pilóta bemutatkozása a csapatnál. Ez persze nagyrészt a Renault-motor megbízhatósági problémáinak volt köszönhető: az ausztráliai szezonnyitón például el sem jutott a rajtrácsig az orosz versenyző.

Kvjat aztán folyamatosan javuló teljesítményt mutatott, Monacóban addigi legjobbját elérve negyedikként látta meg a kockás zászlót, legutóbb, a kaotikusan alakuló 30. Magyar Nagydíjon pedig megszerezte pályafutása első dobogós helyezését, miután a győztes Vettel mögött másodikként ért célba. Nem csoda, ha a pilóta mindent egybevetve pozitívan értékelte a 2015-ös évad első felét:

Kvjat_Hungaroring



„Úgy vélem, a szezon eleje nyilvánvalóan több okból sem volt könnyű, volt néhány gondunk ilyen-olyan téren” – idézi Kvjat szavait az F1i.com szakoldal. „Szembesültünk pár megbízhatósági problémával, amelyeket sikeresen kiküszöböltünk, az utóbbi versenyeken pedig a helyes irányba haladtak számomra a dolgok. De még mindig nincs egyszerű helyzetem: van még pár dolog, amihez hozzá kell szoknom, amit meg kell értenem, de összességében elég jól alakulnak a dolgaim.”

A Red Bull versenyzője 51 ponttal a bajnoki összetett nyolcadik helyét foglalja, ám lemaradása csupán hat egység rutinosabb csapattársa, Daniel Ricciardo mögött. Kvjat saját elmondása szerint igyekszik pihenni is valamelyest a Belga Nagydíjig hátralévő hetekben, ám alaposan ki is elemzi az eddigieket, hogy az idény második félidejére is át tudja menteni javuló formáját: „Néha a nyári szünet után gyakorlatilag más emberként térsz vissza, és remélem, ez az én esetemben pozitív irányú változást jelent majd” – fogalmazott a 21 éves orosz pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: