DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: A Toro Rosso többet érdemelne

A spanyol pilóta első F1-es szezonjának mélypontján van: zsinórban háromszor nem fejezett be versenyt, ezért úgy véli, hogy a csapat sokkal több pontot érdemelne, mint amennyivel most rendelkezik.

Amíg az első hat versenyből négyszer is pontszerzőként zárt (összesen 9 egységet gyűjtve), Carlos Sainz csak szenved Kanada óta: Montrealban 12.-ként lett, Spielbergben, Silverstone-ban és a Hungaroringen viszont megbízhatósági problémák miatt kellett feladnia a versenyt. Az utóbbiakon csapattársa, Max Verstappen egy nyolcadik, és egy mesébe illő negyedik helyet gyűjtött a faenzaiaknak, ezért érthető a spanyol frusztrációja.



Ennek ellenére nem várt többet debütáló szezonjától, azt viszont hozzátette, hogy kicsivel nagyobb megbízhatóságot el tudna viselni. „Úgy gondolom, hogy pozitívan kezdtük a szezont, és azt kell mondjam, többé kevésbé ott vagyok, ahol vártam, sőt, lehet még egy kicsit jobb is a helyzetem. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ötödikként kvalifikálok a hazai versenyemen, de emellett volt még pár erős időmérőnk, ezért boldog vagyok” – idézte Sainzot a Crash.net.

A szombatokkal szemben sokkal kevesebb örömet okoztak a vasárnapok a spanyolnak, éppen a folyamatosa műszaki meghibásodások miatt. „A Toro Rosso sokkal több ponttal kellene rendelkezzen, mint amennyije van – sem az enyém, sem a csapat pozíciója nem tükrözi, ahol lennünk kellene. A megbízhatósági gondok, és két, pontszerző helyről való kiesés nélkül sokkal előrébb kellene lennünk” – tette hozzá Sainz, aki a 16. helyen rostokol a pontversenyben Fernando Alonso mögött – Verstappen hungaroringi negyedik helyének köszönhetően a 11. pozícióba ugrott előre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: