DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Jos Verstappen: Max jó helyen van a Toro Rossónál

Bár Max Verstappent néhány hete már a Ferrari F1-es csapatával is szóba hozták, édesapja szerint fia számára a legjobb opció, ha a Toro Rossónál marad, ahol lehetősége van a további fejlődésre.

Max Verstappen idén minden idők legfiatalabb versenyzőjeként mutatkozott be a Formula-1-ben, és a debütálása előtti aggályokat abszolút megcáfolva egyelőre remekül szerepel a Toro Rosso színeiben. Legjobb eredményét épp a múlt héten, a Hungaroringen érte el, amikor a kaotikusan alakuló Magyar Nagydíjat a negyedik pozícióban zárta.

Nem meglepő, hogy a még mindig csupán 17 éves pilótát néhány hete már a Ferrarival is szóba hozták, ám akkor édesapja, a korábban az F1-ben szintén megfordult Jos Verstappen cáfolta ezeket a híreszteléseket. Az idősebbik holland most azt is elárulta, hogy szerinte fia tökéletes helyen van jelenlegi alakulatánál:

Max Verstappen, Jos Verstappen



„Nagyon fontos most a számára, hogy tapasztalatot szerezzen, és itt a Toro Rossónál lehetősége van rá, hogy fejlődjön a tempója” – magyarázta Jos Verstappen. Az édesapa egyébként elégedett Max eddigi teljesítményével: elmondása szerint különösen a futamokon lenyűgöző a fiatal versenyző, ám annak is örül, hogy az időmérős szereplésén is folyamatosan javítani szeretne.

„Ő egy harcos. Maguk a versenyek mindig jól mentek neki, emellett azon is dolgozik, hogy az időmérőkön is javuljon a teljesítménye” – magyarázta a pályafutása során két dobogós helyezést szerző ex-pilóta. „Ez nem egyszerű feladat a gumik szűk működési tartományának köszönhetően. De Max jó munkát végez, és a csapat is elégedett vele. Az alakulat is a megfelelő irányba halad, és remélhetőleg a motor megbízhatósági problémáit is sikerült kiküszöbölni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: