DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lauda: A kritikusokra most hülyén néznek

Az F1 háromszoros világbajnoka szerint a Magyar Nagydíj izgalmai csattanós választ adtak a kritikákra. Eközben egy összeesküvés-elmélet is felmerült, mely szerint szándékosan keveset mutatták a Ferrarit.

A 2015-ös szezon legeseménydúsabb állomása volt a Magyar Nagydíj, amely a végeredményt is alaposan felkavarta, a 2013-as szezonzáró óta először fordult elő, hogy egyetlen Mercedes sem végzett a dobogón. Bár a fordulatos futam nem kedvezett a német csapatnak, ahol Niki Lauda elnöki pozíciót tölt be, az osztrák világbajnok örül, hogy az izgalomra végre nem lehetett panasz.

„Aki azt mondta, hogy a Formula-1 unalmas, arra most hülyén néznek” – fogalmazott Lauda kárörvendően a verseny után. A Mercedes üzleti igazgatója, Toto Wolff épp a sajtó képviselőivel beszélt, mikor besétált hozzá Bernie Ecclestone, és így szólt: „Köszönöm, hogy izgalmasabbá tettétek, de nem kellett volna túlzásba esni!”



Azt még senki sem kezdte fejtegetni, hogy talán Ecclestone és a Mercedes titkos paktumot kötött a háttérben abból a célból, hogy feldobják a versenyt, de a GMM szerint az olasz Rai televízió kommentátora, Gianfranco Mazzoni teljes komolysággal kijelentette, az Ecclestone fennhatósága alatt álló FOM szándékosan a lehető legkevesebb képet vágta adásba a verseny során a Ferrari két autójáról.

A kommentátor a „szégyenteljes”-nek nevezett bojkott okát is tudni véli, állítólag Maurizio Arrivabene csapatfőnök különbözött össze a Formula-1 menedzsmentjével. Még a rajongókat is felszólította, nyújtsanak be panaszokat.

Maga Arrivabene az Il Fatto Quotidiano lapnak cáfolt. „Hagyjuk abba ezt az ostobaságot” – mondta, majd elmagyarázta, hogy a kamerák teljesen érthetően fókuszáltak a mezőnyben dúló csatára, miközben Sebastian Vettel magányosan körözött a győzelem felé. Ecclestone hozzátette: „Én nem vettem észre a Ferrari bojkottját. Az én részemről biztosan nem történt semmi. Nyugodt körülmények között újból meg kell néznem a felvételt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: