DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ferrari: Kimi még tíz versenyen bizonyíthat

Raikkönen egy újabb versenyen ért el gyenge eredményt, mikor pedig a sajtó (ismét) jövőjéről kérdezte a Ferrari csapatfőnökét, ő azt válaszolta, nem akar a finn pilótáról beszélni.

A korábbi hírek még arról szóltak, Kimi Raikkönennek a július végi Magyar Nagydíjon kell meggyőznie csapatát arról, érdemes megtartaniuk őt a 2016-os szezonra. Az idő és versenyek fogytával azonban Raikkönen egyre kevesebb hibátlan futamot teljesít. Kanadában megpörgése miatt veszített el dobogós helyet, Ausztriában már az első körben kiesett, a Brit Nagydíjon pedig taktikai hiba miatt végzett csak nyolcadikként, miközben Sebastian Vettel a pódiumra állt – habár a hétvége addigi részében hozta a német pilóta teljesítményét.

„Nyilvánvaló, hogy amikor esik, a versenyző együtt dolgozik a csapattal, hogy eldöntsék, mikor álljon ki. Egyértelmű, mi történt Kimivel, mivel a versenyző feladata, hogy megítélje, hogyan működik a kocsi a pályán. Kimi úgy döntött, hamar jön be, ami rossz választásnak bizonyult” – hárította a taktikai hibát lényegében Raikkönenre Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke, akit a Global Motorsport Media idéz.



Határozott választ adott, amikor a finn pilóta szerződéshosszabbításáról kérdezték. „Nem akarok Kimi jövőjéről beszélni. Még mindig tíz verseny hátravan, mikor pedig az idő eljön, döntést fogunk hozni, amennyiben szükség van rá. Kimi tudja, mit várunk el tőle. Mindenki erről beszél Bahrein óta, ami nem helyes a rá helyeződő nyomást tekintve. Képzeljék el, hogy úgy kell egy autót 300-zal vezetniük, hogy ilyen dolgokról beszélnek a nyilvánosság előtt” – utalt Arrivabene arra, hogy talán a folyamatos pletykák miatt esett vissza a versenyző szereplése. „Nem akarok ezzel a témával foglalkozni. Két versenyzőnk van, Kimi a jövőjét pedig saját kezében tartja. Erről beszéltem állandóan. A helyes időben beszélünk a megoldásáról.”

Raikkönen a német Bild am Sonntagnak beszélt a kérdésről, akiknek ismét nemtörődöm oldalát hozta. „Elképzelésem sincs, mi fog történni a Ferrarinál, vagy milyen lesz az életem azután. Ugyanez történt hat éve, amikor először hagytam abba. Lehet, hogy itt leszek, lehet, hogy otthon. Lényegében egész életem utazással töltöttem, ezért ez sem lenne rossz” – mondta a silverstone-i hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: