DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes ajtaja nyitva áll a Red Bull előtt

Azok után, hogy Niki Lauda elutasítóan nyilatkozott a lehetőségről, miszerint a Red Bull esetlegesen a Mercedes ügyfele lenne, Toto Wolff egészen más hangot ütött meg ezzel kapcsolatban.

Bár Niki Lauda nemrég úgy nyilatkozott, hogy szerinte akkor sem kaphatna a Red Bull csapata Mercedes-motort, ha tényleg megvalósul az Aston Martin-üzlet, melyet egyelőre Horner nem kívánt kommentálni, Toto Wolff egészen máshogy látja a helyzetet: szerinte egyáltalán nem kizárt, hogy a Milton Keynes-i istálló a stuttgartiak erőforrásait használja a jövőben.

Wolff mindenekelőtt abból az irányból közelítette meg a kérdést, hogy mi történik, ha a Renault tényleg felvásárolja a Lotust, hogy gyári csapatot csináljon belőle: „Sok dolgot át kell gondolni...” – mondta Wolff az Autosportnak. „Mi történik, ha a Renault saját istállóra vágyva megvesz egy másik csapatot? Akkor is motort szállítanak majd a Toro Rossónak és a Red Bullnak? És ha nem, akkor mi lesz a megoldás? Ki látja el őket, hogy a sportágban maradhassanak?”

ricciardo_silv



„És mit jelent ez számunkra?” – folytatta Wolff. „Ők egészen eddig az ellenségeink voltak. De talán most már új ellenségünk van... Mit jelenthet ez politikai szempontból, a nagy egészet nézve? Persze nincs semmiféle tárgyalás, még semmi nem kezdődött el, ám minden lehetőséget mérlegelni kell... Egyelőre nyitva hagyom az ajtót...”

Az Autosport kérdésére Horner kissé cinikusan válaszolt: „Múlt héten a Ferrariról volt szó, most az Aston Martinról, szóval jövő héten talán már a Honda vagy a Lamborghini jön...” Ennek ellenére, amikor azt kérdezték tőle, hogy beszélt-e az Aston Martinnal az együttműködés lehetőségéről, nem tagadta ezt, csupán ennyit mondott: „Rengeteg emberrel beszélek...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: