DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Red Bull megszólalt Aston Martin-ügyben

Brit televíziósok megszólaltatták Christian Hornert a szóbeszéddel kapcsolatban, miszerint a Milton Keynes-i F1-es csapat jövőre az Aston Martinnal lépne szövetségre és Mercedes-motort kapna.

A Sky Sports News HQ nem sokkal a Brit Nagydíj előtt mikrofonvégre kapta Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét, hogy kifaggassák a tegnap este felröppent hírről, miszerint az Infiniti és a Renault helyett jövőre már az Aston Martin lesz az energiaitalosok partnere – „cserébe” pedig a Red Bull megkapja a Mercedes erőforrásait, hiszen a stuttgarti gyár az Aston Martin résztulajdonosa.

aston_logo



Horner viszont (aligha meglepő módon) nem akarta megerősíteni a történetet, ám nem is cáfolta azt egyértelműen: „Rengeteg pletyka kering jelenleg, ám érdemes csak azzal foglalkozni, amit biztosan tudsz. Nekünk 2016 végéig élő szerződésünk van az Infinitivel és a Renault-val, minden más ezen túl puszta spekuláció.”

A brit csapatvezető arról az elképzelésről sem beszélt, miszerint a Renault gyári csapatává alakítaná a Lotust, s ezzel együtt elhagyná a Red Bullt, s csak azt hangoztatta, hogy még az idén szeretnének előrelépni, ami a franciák érdeke is: „Az a célunk, hogy egy Renault-motoros autóval legyünk a lehető leggyorsabbak. Keményen dolgoznak a motor fejlesztésén, ami remélhetőleg év végére eredményt is hoz majd. Erre nekik és nekünk is óriási szükségünk van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: