DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Monaco megmutatta, Verstappen mire képes

Bár az F1-es Monacói Nagydíjat követően minden Max Verstappen hibájától hangos, amely a verseny végeredményére is kihatással volt, a Red Bull vezetőit lenyűgözték a hollandtól addig látottak.

A Toro Rosso 17 éves pilótája első F1-es monacói szabadedzésén rögtön egy bravúros második hellyel hívta fel magára a figyelmet, igaz, a harmadik szabadedzésen egy apró hiba jelezte neki, Monacóban tényleg nagyon közel vannak a korlátok, és nem nehéz őket eltalálni!

Ez a hiba nem szegte kedvét, és nem késztette óvatoskodásra, a hétvége hátralevő részében is vitte előre az ifjonti hév. Ennek számos szép előzést köszönhettek a nézők, pláne, miután a Toro Rosso elszúrta a kerékcseréjét, így Verstappen kénytelen volt a mezőny hátsó régiójából előreverekedni magát. Bár a legtöbbekben az fog megmaradni, hogy „lám, a kölyök letorpedózta hátulról Grosjeant”, nem árt rá emlékezni, hogy előzött ő meg már előtte ugyanott sikerrel egy Lotust, Pastor Maldonadóét, íme:

Grosjean ellenében már nem sikerült ugyanezt bemutatnia, de ebben a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint a francia is hibás volt valamelyest. „Én azt mondanám, hogy ez egy versenybaleset volt, amiből Grosjean is kivette a maga részét. Elindult befelé, amikor már látnia kellett, hogy Max érkezik” – vette védelmébe a fiatal hollandot Marko.

A motorsport.com-nak nyilatkozó osztrák ezután egy jókora dicséretet is kiosztott Verstappennek. „Max fantasztikus volt. Kár azért a lassú bokszkiállásért. Jó volt, ahogy követni tudta a Ferrarit és megelőzte Bottast. Mindenki láthatta, micsoda potenciál van benne” – hangzottak a felülről jövő elismerő szavak, amik alighanem a lehető legjobban esnek egy éppen hibázó újonc pilótának, megerősítve őt abban, hogy bármit is csinál, csapata mindenben mellette áll, és ők a hibái mellett az erényeit is mindig szem előtt tartják. 

Marko végül az anyacsapat Red Bull Racing két pilótáját is megdicsérte a Monacóban elért 4-5. helyért. „Mindkét versenyzőnk nagyon jól teljesített. Egy jó együttműködést láthattunk Kvjat és Ricciardo között. Előbb az orosz engedte el az ausztrált, majd amikor az nem tudott előbbre jutni, visszaadta pozícióját csapattársának. Szerintem még két kör, és Ricciardo megelőzte volna Hamiltont. Kvjatnak pedig ez volt az első problémamentes hétvégéje, és egyből megmutatta, mire képes."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: