DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen: Nem Verstappen hibázott

A korábbi kétszeres F1-es világbajnok Mika Hakkinen szerint a versenyigazgatóság rossz döntést hozott, amikor öthelyes rajtbüntetéssel sújtotta Max Verstappent monacói ütközéséért.

A Toro Rosso 17 éves hollandja Romain Grosjean Lotusát mászta meg hátulról a Ste Devote előtti féktávon, melyet követően a gumifalba csapódott. Az eset egyrészt Verstappen fiatal kora, másrészt amiatt kapott nagy visszhangot, hogy emiatt a safety cart is a pályára kellett küldeni, ami komoly kihatással lett a verseny végeredményére és a győztes kilétére.

A versenyigazgatóság utólag a hollandot találta vétkesnek a baleset előidézésében, amiért egy a következő, Kanadai Nagydíjon letöltendő öthelyes rajtbüntetést szabtak ki rá. Hakkinen szerint hiba volt, a finn legenda ugyanis egészen másképpen látta az esetet.

„Grosjean nem ugyanazon a vonalon és nem ugyanazzal a sebességgel haladt, mint a megelőző körben. Verstappen épp kereste a lehetőséget az előzésre, és egy viszonylag biztonságos követési távolságot tartott, de ha az előtted levő autó egyszerre változtat irányt és sebességet, akkor valószínű, hogy összeütköztök. Így vagy úgy, de Verstappen nem érdemelt volna büntetést ezért az incidensért. Én is átéltem hasonló versenyszituációkat a pályán, és meggyőződésem, hogy most rossz döntés született” – nyilatkozta a finn Ilta-Sanomatnak Mika, aki egy másik nyilatkozatában azt is elmondta, szerinte Lewis Hamiltont csak még erősebbé fogja tenni mentálisan az önhibáján kívül elhullajtott győzelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: