DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Senki sem fog fizetni a történtekért

A Mercedesnél úgy látják, hogy hétvégi események után nagyobb odafigyelést kell tanúsítaniuk a döntések során, de kihangsúlyozta, hogy nem fognak senkivel szemben sem retorziót alkalmazni.

A csapatnál továbbra is vizsgálják, mi vezetett ahhoz, hogy Lewis Hamilton fatális véletlennek köszönhetően elveszítette a Monacói Nagydíjat – Toto Wolff, a brackley-iek sportigazgatója a Twitteren válaszolt a rajongók kérdéseire ezzel kapcsolatban. Az osztrák szerint egyszerűen hamis adatokat kaptak Hamilton gumikopásáról, és amikor megkérdezték tőle, hogy hogyan fognak reagálni erre a csapatnál, így válaszolt: „Fejleszteni fogjuk a szoftverünket, javítunk a kommunikáción, és nagyobb körültekintéssel fogunk dönteni.”



A félresikerült monacói hajrá a csapat stratégáira irányította a figyelmet, Wolff azonban elzárkózik attól, hogy csak emiatt alkalmazzon retorziót kollégáival szemben. „Világbajnok csapat vagyunk, nem fogunk egy hibásan alakult verseny alapján ítélni” – mondta, majd hozzátette, hogy azon sem kívánnak változtatni, hogy egy mérnök irányítja mindkét pilóta taktikáját. „Tavaly bebizonyítottuk, hogy a versenyzőink tudnak igazságos csatát vívni egymással, ezt pedig egy stratéga jelenléte tette lehetővé.”

Sokan összeesküvés-elméleteket gyártottak, mondván, a csapat direkt hozta előnybe Rosberget, hogy nyíltabbá váljon a világbajnokság. Wolff ezt hamar sietett cáfolni, hozzátéve, hogy buták lennének így tenni, tekintettel a Ferrari közelségére. „Csinálnák ilyet a világbajnokságot vezető pilótával, miközben a Ferrari fenyegetően közel van? A válaszom: NEM. Akárki kezdte el ezeket a pletykákat, alaposan meg kellene vizsgálni a fejét” – vágott vissza Wolff.

 

A MEEX különleges akciójának köszönhetően most mindössze 9990 forintért látogathat ki a Magyar Nagydíj három napjára mindenki, aki érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik. Az ajánlat részleteiről itt olvashatsz részletesen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: