DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Idei legjobbját érte el a Renault

A francia motort használó autók korábban egyszer sem végeztek a legjobb öt között, ez most Danyiil Kvjatnak és Daniel Ricciardónak is sikerült. Már megbízhatónak érzik az F1-es erőforrást.

Műszaki hibák miatti kiesések és tetemes erőbeli lemaradás jellemezte a Renault motoros autók szereplését a szezon korábbi versenyein – az erőforrás-szállító eddigi legjobb nagydíja a maláj volt, amelyen hetedik-nyolcadik-kilencedik-tizedik helyen futottak be a Toro Rosso és Red Bull versenyzői. Monacóban – ahol persze a lóerők sokkal kevésbé számítanak, mint bárhol máshol – eddigi legjobb versenyüket teljesítették, Danyiil Kvjat negyedik, Daniel Ricciardo ötödik lett, ráadásul a Toro Rossós Carlos Sainz is szerzett egy pontot.



„Úgy érkeztünk meg Monacóba, hogy egyetlen dologra koncentráltunk: hogy következetes és megbízható teljesítményt szállítsunk” – mondta Remi Taffin, a Renault Sport műveleti igazgatója. „Úgy távozunk, hogy tudjuk, elértük ezt a célunkat. Ez előrelépés, a várt fejlődési görbénket követi. Újabb dobozt pipálhattunk ki, tartanunk kell ezt a tervet a következő versenyeken is. Tudjuk, hogy nehéz lesz, ehhez nem fér kétség, de ez az eredmény megerősíti, hogy helyes úton járunk, és jó irányba haladunk. Nem adjuk fel, amíg vissza nem jutottunk oda, ahol a helyünk van.”

Cyril Abiteboul, a sportrészleg ügyvezető igazgatója hozzátette: „A mai eredmény, negyedik és ötödik hely, nagyon közel a dobogóhoz, a Viryben dolgozó minden kolléga rugalmasságát demonstrálja. Rosszul kezdtük a szezont, és hatalmas feladatot jelentett, hogy tűz alatt motiváltak tudjunk maradni. Mindenki kivette a részét abból, hogy visszanyerjük megbízhatóságunkat. A teljesítmény minden versenyen jobb és jobb lesz. Most folytatnunk kell a harcot, előre kell tekintenünk. Tudjuk, hogy képesek vagyunk rá” – zárt a francia vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: