DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ismét félre kell állnia egy Lotus-pilótának

Tartalékversenyzőjük, Jolyon Palmer Barcelonában ugyanis sorozatban harmadszorra F1-es autóba ülhet. Pastor Maldonado állítólag már kijelentette, ő nem fogja átadni helyét a GP2-es bajnoknak.

A GP2-es utánpótlás-széria aktuális bajnoka, Jolyon Palmer nem talált magának versenyzői ülést a Formula-1-es mezőnyben, hasonlóan elődjeihez, de legalább egy tartalékversenyzői poszthoz hozzájutott – mint azóta kiderült, ez jelentős pályán töltött szerepet is magában foglal a nagydíjhétvégéken. A hírek szerint Palmer nem kevesebb, mint tíz első szabadedzésen fog részt venni idén, Kínában és Bahreinben ült először az E23-ban, és sorozatban a harmadik helyszínen, Barcelonában is pályán lesz. Twitterjén elárulta, az edzés mellett a verseny utáni teszt szerdai napját is ő kapja meg.



Palmer mindkét alkalommal Romain Grosjean Lotusát vette át – aki bevallotta, nem örül, hogy le kell mondania autójáról, de elfogadja a helyzetet –, korábban már írtunk róla, hogy terv szerint most Maldonado következne: a venezuelai versenyző azonban nem olyan megértő, mint Grosjean. Emlékeztette csapatát, szerződése szerint joga van minden szabadedzésen autóba ülni, esze ágában sincs Palmernek adni a volánt. A hírek eddig nem szólnak arról, hogy a Spanyol Nagydíjon Palmer melyik fekete-arany autóban ülhet.

„Igazán örülök, hogy Barcelonában ismét autóban leszek” – idézi az Autosport a 24 éves pilótát. „Jó dolog ismét pályára gurulni, ahol már vezettem a hivatalos téli teszteken februárban. A Bahreint követő háromhetes szünet után már várom, hogy elkezdődjön a hétvége.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: