DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Boldog Hamilton és Vettel, csalódott Rosberg

Lewis Hamilton pályafutása 42. F1-es edzéselsőségét gyűjtötte be szombaton, és természetesen elégedetten nyilatkozott az időmérő után - Sebastian Vettel pedig remek versenyt remél.

Lewis Hamilton ott folytatta, ahol Kínában abbahagyta: ismét a címvédő bizonyult a legjobbnak az időmérőn, négy tizedet adva Sebastian Vettelnek a Q3 végén. „Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt, hiszen sikerült megfelelően leküzdeni a pálya nehézségeit. A köreim megfelelőek voltak, és sikerült lépésről lépésre javítani rajtuk. Hálás vagyok ezért az autóért, hiszen sokkal jobbnak érzem most, mint tavaly.”



„Számtalan alkalommal kielemeztük már, hogy miért maradtunk alul Malajziában, de ez nem rejti el a tényt, hogy nagyon gyorsak, és nagyon jó a versenytempójuk. Ennek ellenére remélem, hogy sikerül őket megverni, amihez a pole-pozíció nagy segítséget jelent, de fontos lesz vigyázni a gumikra holnap” – mondta Hamilton.

Azzal, hogy Sebastian Vettel be tudott férkőzni a Mercedesek közé a kvalifikáción, komoly esélyessé nőtte ki magát vasárnapra, ráadásul kezére játszik majd a Ferrarik hétvégén mutatott remek tempója is. „Nehéz edzésünk volt, hiszen az elején nem nagyon tudtam elkapni a megfelelő ritmust, de a végén sikerült egy jó kört összeraknom. Elégedett vagyok, hogy az első sorban tudtam végezni, remélem, hogy holnap egy jó rajt után szép versenyt tudok futni. Lehet, hogy akkor még közelebb leszünk a Mercedeshez, mint most.”

Nico Rosberg egyre inkább tűnik reményvesztettnek, és az arckifejezéseivel és egyre gyakrabban adja a világ tudtára frusztráltságát. „Sajnos nem találtuk el a megfelelő stratégiát, mert a versenyre koncentráltunk. Ami azt illeti, alábecsültem Sebastian tempóját, és azt, hogy mibe fog ez kerülni holnap. Szerintem hibáztunk azzal, hogy az első körömet használt, a másodikat pedig új szett lágy gumikkal futottam, és természetesesen csalódott vagyok az eredmény miatt. A második helynek még talán örültem is volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: