DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Nem vagyunk ott, ahol szeretnénk

Először tudott Ferrari-pilóta első helyen végezni szabadedzésen, de a finn pilóta szerint még innen is van hová javulni, Sebastian Vettel pedig Perezzel történt ütközését magyarázta meg a pénteki események után.

Noha az első gyakorlást az élen zárták, egyik Ferrari-pilóta sem volt teljesen elégedett a nap végén: Kimi Raikkönen szerint folyamatos fejlődés szükséges, Sebastian Vettelnek pedig két ok miatt nem lehetett sok oka az örömre. Az első edzésen a bokszban volt kénytelen rostokolni autójának hibája miatt, a második edzés végén pedig összeütközött Sergio Perezzel – noha a kontakt után még ő integetett társa felé, autójából kiszállva már bocsánatot akart kérni a mexikóitól.



„Még nem néztem utána a köridőknek, de úgy gondolom, hogy nem vagyunk olyan jók, amilyenek szeretnénk lenni” – elégedetlenkedett Raikkönen. „A második edzés trükkös volt a beállítások miatt, szenvedtünk is az autó kezelhetőségével néhány helyen. Az éjszaka az adatok kielemzéséről fog szólni, annak érdekében, hogy holnap jobb munkát végezzünk. Egy tiszta időmérő természetesen megnövelheti az esélyünket egy jó eredményre vasárnap. Nem tudom, hogy harcolhatunk-e a Mercedesszel, hiszen holnap már egy másik nap következik, és a körülmények is változhatnak addig. Meglátjuk.”

Sebastian Vettelnek kalandos napja volt a fent említettek miatt, de 100%-ban magára vállalta a felelősséget az első kanyarbeli incidensért. „Ahogyan kijöttem a garázsból, problémám akadt: rátapostam a fékre, de az nem reagált megfelelően, így eltaláltam Perezt. Természetesen sajnálom, de nem tudtam mit csinálni abban a pillanatban. Kerestem Sergiót, hogy bocsánatot kérjek, de még mindig az autójában ült. A gyorsköröm nem volt a legjobb, de az autó remek. Nehéz megmondani, hogy közelebb tudunk-e kerülni a Mercedeshez, de biztosra veszem, hogy ma nem mutattak meg még mindent” – mondta a négyszeres világbajnok, aki az év eddigi három versenyén mindig megosztotta a dobogót a csillagosok pilótáival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: