DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Massa számára egyelőre Bottas tempója a cél

Valtteri Bottas elégedett a bahreini első edzésnap után, Felipe Massa azonban már kevésbé, hiszen autója egyelőre nem rendelkezik olyan jó beállításokkal, mint F1-es csapattársáé.

Massa a 10., Bottas pedig az 5. pozícióban zárta a második gyakorlást, amely során a finn hat tizeddel gyorsabb volt a rutinos brazilnál a leggyorsabb köre során. Massa ezt a különbséget nem vezetői hibának, nem is taktikai eltérésnek, hanem a beállítások hiányosságainak tulajdonítja, amin szombatra mindenképp javítani szeretne.

massa



„Ma küszködtem az autó balanszával, de a csapat bizonyította, hogy remek tempó rejlik benne” - nyilatkozta Massa. „Kemény munka vár ránk az éjszaka, hiszen helyes döntéseket kell hoznunk az egyensúlyt illetően, hogy én is olyan tempóra legyek képes, mint amit ma Valtteri mutatott. Emellett a gumik teljesítményén is dolgoztunk, és határozottan előreléptünk a helyes irányba.”

Bottas ugyan az első tapasztalatok alapján időmérős és versenytempóban is erősnek érzi a Williamst, de ez persze még nem garantálja, hogy ezúttal el tudják kapni a Ferrarit.

„Az autó jónak tűnik, de persze még csak péntek van, így nehéz magunkat a többiekhez hasonlítani” - mutatott rá a finn. „Továbbra is a gumik versenyteljesítményére koncentrálunk, és sikerült is javulást elérnünk, főként a lágy keverékkel, bár szerintem még mindig lenne hova fejlődni. Az időmérőre erősnek tűnünk, de a versenytempó fontos lesz, ezért még dolgoznunk kell azon a területen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: