DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams nem érzi legyőzhetőnek a Ferrarit

Bár az időmérőn befértek közéjük Kínában, a Williams pilótái mintha máris lemondtak volna annak esélyéről, hogy a vasárnapi F1-es futamon felvegyék a versenyt a szerintük tőlük még mindig jóval gyorsabb Ferrarival.

Felipe Massa és Valtteri Bottas a 4. és 5. helyet szerezték meg a sanghaji kvalifikáción. Egyiküknek sem volt tökéletes az idáig vezető útja a hétvégén, és nem is beszélnek a dobogó lehetőségéről. A brazil vasárnapi esélyeire például a pénteki edzésbalesete is kihatással lehet.

Dppi_00115003_559



„Mindig bízunk benne, hogy akkor jelentkeznek a problémák, amikor nem számítanak bele az eredménybe. Szerencse tehát, hogy velem az edzésen történt meg a baj. Viszont így tegnap nem tudtam hosszú etapot futni a balesetem miatt, szóval nehéz dolgunk lesz” - magyarázta Massa.

„A mai eredményemmel és időmérőmmel elégedett vagyok - tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de rengeteget dolgoztunk a gumihasználaton, és azt hiszem, ez sokat számított ma. A végén elveszítettük ugyan a harmadik helyet, de jó helyen állunk, elégedett vagyok. Megpróbálunk harcolni a Ferrarival, de nem tudom, hogy mi lehet ennek a kulcsa.”

Bottasnak az időmérőn adódtak váratlan problémái, amire az időszűke miatt a csapat nem is tudott megoldást találni - ez is közrejátszhatott abban, hogy két tizeddel elmaradt Massa mögött, és a harmadik rajtsoron kell osztoznia honfitársával, Kimi Raikkönennel.

„Látható előrelépést tettünk az edzés után, de a Q2-től kezdve valamiért szenvedni kezdtem az autó hátsó stabilitásával. Furcsa volt, mert a Q1-ben még minden rendben ment. A guminyomással próbáltunk ekkor játszadozni, hátha az segít, de nem igazán lett jobb a helyzet. A versenyen nehéz lesz tartani a lépést a Ferrarival, mert tudjuk, hogy nálunk jobb tempóval rendelkeznek, de ezúttal közöttük állunk, így legalább megpróbálhatjuk megnehezíteni a dolgukat” - magyarázta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: