DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Rendben van a Renault megbízhatósága

A Toro Rossónál kimondottan elégedettek azzal, hogy az F1 téli tesztszezonjának második hetében már nem megbízhatósági kérdésekkel kellett foglalkozniuk, hanem a beállításokra koncentrálhattak.

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key számára nagyon biztató csapata, illetve a Renault megbízhatósága – előbbi kapcsán Max Verstappen tegnapi 129 körét érdemes kiemelni, míg utóbbit a Red Bull két sikeres versenyszimulációja igazolja:

„Nagyszerűen haladunk Jerez óta, hiszen Barcelonába több változtatható beállítással érkezhettünk meg” – nyilatkozta Key az Autosportnak, majd így folytatta: „Ráadásul néhány érdekes, kipróbálásra szoruló fejlesztési irányt is magunkkal hoztunk Jerezből.”

toro_napsutes



„A megbízhatóság a téli teszteknek folyamatosan fontos része, a tegnapi mennyiség mindenesetre pozitív volt. A Renault folyamatosan fejlődik, már várjuk a jövő heti teszten tapasztalt újabb előrelépéseket” – zárta szavait Key.

Nem csoda, hogy ennyit foglalkoznak a megbízhatósággal a Toro Rossónál (és persze az anyacsapatnál), hiszen a tavalyi tesztszezont szinte teljesen tönkretették a Renault megbízhatósági gondjai. A Red Bull egy éve ilyenkor még jóformán azért küzdött, hogy tűzeset nélkül teljesíthessen néhány kört egymás után, ezeknek a problémáknak persze idénre már nyomuk sincs...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: