DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Fél napot a garázsban töltött Nasr

Megállással kezdődött, megállással végződött a Sauber brazil F1-esének mai napja, a kettő között azonban egészen csipkedte magát, és 73 körig jutott a C34-gyel.

Felipe Nasr autója három kör elteltével, már az első órában megállt a pályán, hosszas szerelés után csak délután tért vissza körözni. Az istállónak meg kellett húznia a programot, beállításokra és az abroncsok összehasonlítására koncentráltak, a brazilnak azonban így is jutott ideje hosszabb etapokkal befejezni vasárnapját. Az eddigi teszteken végig erősen szereplő svájci alakulat versenyzője a köridők tekintetében 1:24.956-ig jutott, ami a negyedik helyre bizonyult elegendőnek, egy másodpercen belül a nap legjobbjához képest. Végül azonban ismét megállt a pályán, az istálló indoklása szerint az üzemanyagrendszer ellenőrzése céljából.



„Meglehetősen zsúfolt délután volt. Ebéd után sikerült gond nélkül futnunk, és sok kört megtettem” – értékelt a szám szerint 73-ig jutó versenyző. „Különböző gumikat tesztelhettem, és még hosszabb etapokat is teljesítettem a nap végén. Jó volt érzést kapni arról, mi várható a kocsiktól és gumiktól. Azt hiszem, újabb kis előrelépést tettünk meg az autó egyensúlyát illetően.”

A Sauber már az utolsó, február 26-án, csütörtökön kezdődő és szintén Barcelonában zajló teszt beosztását is kidolgozta: Marcus Ericsson kapja az első és harmadik napot, Nasr a másodikat és negyediket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: