DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ezektől a csapatoktól fél Hamilton

A brit világbajnok szerint három F1-es istálló is előrelépést tett az előző idényhez képest. A Pirellit eközben kritikus szavakkal illette, állítása szerint nem igazán működnek a gumik.

A Ferrarival, Sauberrel, Red Bull-lal és Lotusszal ellentétben a Mercedes az eddigi hétből egyetlen tesztnapot sem zárt leggyorsabbként. Persze továbbra is ők számítanak a fő 2015-ös esélyeseknek, de csapaton belül is úgy érzik, a riválisok közelebb kerülhetnek hozzájuk. A szombaton harmadik időt futó Lewis Hamilton kiemelte, ő kikre tekint potenciális ellenfélként.

„Nem igazán figyelem a többieket. Mindenki más gumikon, más üzemanyagszinten van. Olyan ez, mint csukott szemmel zsonglőrködni. Ezt szeretem ebben a sportban. Keményebb harcot várok idén” – idézi a motorsport.com a versenyzőt, aki ezután mégiscsak felsorolásba kezdett: „Úgy sejtem, a Ferrari egész gyorsnak tűnik, hasonlóan a Red Bullhoz, de nem igazán tudom, hol állunk ehhez a kettőhöz képest.”



„Úgy tűnik, a Ferrari növelte a tempóját, a Red Bull ugyanúgy gyors, és talán a motorjuk is javult, és a Williams is ott lesz. Úgy gondolom, előrelépést tettek, de mi is. Az idő megmondja, mekkorát hozzánk képest” – magyarázta Hamilton, aki szerint a csütörtökön kezdődő utolsó teszten tisztább képet kaphatunk. „Jobban át fogjuk látni jövő héten, amikor mindenki elhozza az első versenyre szánt újításait. Aztán jön az első verseny, és minden más, mert a gumik jobban kezdenek működni, a pálya pedig jobb lesz.”

A brit a gumiszállító Pirellit kritizálta, amely megnehezíti dolgukat a teszten. „Több napon is lehetőségünk lenne erre, jobb gumikkal, amelyek mindig működnek, amikor kimész. Ezek elég gyakran nem igazán működnek, legalábbis nekem nem” – panaszkodott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: