DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

Rosberg: A Ferrari győzelmekért fog küzdeni

A német F1-es, aki nyaksérülése miatt csak fél napot tesztelt ma, biztos benne, hogy a teszteken remeklő Ferrari komoly ellenfél lesz a győzelmekért vívott harcban.

A Ferrari az előszezon eddigi hat tesztnapjából egyet sem zárt másodiknál rosszabb helyen, egyre több rivális vallja azt, hogy komoly előrelépést tettek idén, és akár a győzelmekért is harcban lehetnek. Az ő táborukat erősíti Nico Rosberg is, akinek a nyakában becsípődött és begyulladt ideg miatt eddig nem alakult simán barcelonai programja.

„Egészen biztosan, igen. Pillanatnyilag határozottan nyitva tartjuk a szemünk” – mondta Rosberg, mikor arról kérdezték, valóban ellenfél lehet-e a győzelmekért a Ferrari. „Egyértelmű, hogy a többiek magasabbra emelték a lécet, a köridők megleptek minket. Úgy tűnik, a Ferrari tette közülük a legnagyobb előrelépést.”



Nico Rosberg problémái ellenére is 66 kört tudott teljesíteni péntek folyamán, 0,982 másodperccel maradt el a legjobb Daniel Ricciardótól. Elővigyázatosságból azonban a délután során Lewis Hamilton váltotta.

„Tudom mi okozta, a pozícióm az autóban, amelyet egy kicsit rosszul választottam meg. Erre először nem döbbentem rá. Szóval a váltás óvatosságból történt, de amúgy minden rendben ment. Nekem tetszett egy kicsit megváltoztatva, viszont úgy nem tudok vezetni, a nyakamnak nem tetszik, ami nekem tetszene! A tél során változtattam rajta, hihetetlen, milyen kicsin múlik néha, centiméterek kérdése volt ebben az esetben, mégis minden megváltozott” – nyilatkozta nyakfájdalmairól Rosberg. Az őket kiváltó üléspozíciót elvetették, és visszatértek a tavaly beválthoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: