DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Mindkét versenyző autóba ült

Pénteken délelőtt Nico Rosberg, délután pedig Lewis Hamilton nyúzta az F1 W06-ot Barcelonában: mindkét pilóta elégedett, ráadásul egészségi állapotuk is sokat javult tegnap óta.

A Mercedes mai programja délelőttre aeroteszt és beállítási munka, míg délutánra hosszú etapok teljesítése, versenyszimuláció volt. A versenyzők egészségi állapota miatt úgy alakult, hogy előbbit a nyaksérülésből felépülő Nico Rosberg, utóbbit a betegségéből lábadozó Lewis Hamilton teljesíthette. Végül a Mercedes az összes csapat közül a legtöbb kört tette meg ma Barcelonában, összesen 155-öt, míg a németek erőforrásai több mint 2000 kilométert futottak egyetlen nap alatt.

Nico Rosberg teszt utáni nyilatkozatában kitért problémáira is: „Rendben kell lennem, hogy vasárnap teljes napot futhassak, így elővigyázatosságból ebédszünetben kiszálltam az autóból. Reggel még nem voltam valami elégedett, de gyorsan megtaláltuk a helyes utat, és a végére már egészen jól megvoltak a beállításaim.”

ham_ros_szelfi



„Jelenleg csak arra koncentrálunk, hogy a lehető legtöbb kilométert tehessem meg, és dolgozni tudjunk a beállításokon. Persze szeretnék kimenni, és folyamatosan kvalifikációs köröket futni, ám mindennek megvan a maga ideje. Még nem tudjuk, hol tartunk a többiekhez képest, de a dolgok terv szerint haladnak. Még mindig sok mindent meg kell fejtenünk az autónkkal és az erőforrásunkkal kapcsolatban, szóval ez egy nagy kihívás” – mondta a német versenyző.

A világbajnoki címvédő, aki délben kapta meg az autót, így értékelte a napját: „Jobban éreztem magam, de hiányzott a vezetés, így be akartam szállni az autóba. Jó volt kimenni a pályára, és teljesíteni pár kört” – mondta a brit, aki délután közel kilencvenszer teljesítette a barcelonai aszfaltcsík 4655 méterét. „Még mindig nem kezdtem el igazán a beállítások tökéletesítését” – folytatta Hamilton.

„Csak a saját dolgunkra koncentrálunk, hogy minél több kilométert teljesítsünk, és a legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló időből, mielőtt a szezon elkezdődne. Most is voltak gondjaink, de látom, hogy a csapat mennyit dolgozik a hibák megoldásáért, ami igazán lenyűgöző. Amíg így haladunk előre, ez a legfontosabb, erre koncentrálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: