DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Mercedes: Ne várjunk barátságot Hamiltonéktól

Toto Wolff, az F1-es alakulat vezetője tisztában van vele, hogy megismétlődhetnek a tavalyi nehézségek Lewis Hamilton és Nico Rosberg között. Mindazonáltal próbálnak tanulni hibáikból.

A két versenyző korábban legjobb barátokként emlegette egymást, 2014-ben mégis feszült rivalizálássá vált viszonyuk, amikor a tét a világbajnoki cím lett. Monaco és Spa voltak az ellentét leghevesebb pontjai. A két pilóta azóta a közönség tudtára adta, ismét minden a régi kerékvágásban megy. Ne gondoljuk azonban, hogy ezt nem változtathatja meg, ha újra a bajnokságért kell összecsapniuk.



„Ők csapattársak, akik a Formula-1-es világbajnokságért harcolnak egymás ellen, ezért nem várhatjuk el tőlük, hogy legjobb barátok legyenek” – figyelmeztetett a Press Association Sportnak nyilatkozó Toto Wolff, a Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója „Hosszú kapcsolatuk van egymással, a csapat mégsem várt mást tavaly, mint ami történt.”

„Profik, tisztelik egymást, és ez a fontos. A küzdőszellemet a csapaton belül tartani. De tisztában voltunk vele tavaly, hogy adódhatnak nehéz pillanatok, és azzal is egészen tisztában vagyunk, hogy ez megtörténhet idén is. De sokat tanultunk az előző évből, sokat tanultunk abból, hogy egymással dolgoztunk. Kielemeztük a hibáinkat, és megpróbálunk bizonyos dolgokat jobban csinálni 2015-ben” – szögezte le a csapatvezető, akinek a tavalyi mélypont, a spái koccanás után is sikerült megfegyelmeznie két pilótáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: