DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton rosszul lett, délután Wehrlein váltja a volánnál

Nem várt kellemetlenség ütötte fel a fejét Barcelonában a Mercedes F1-es istálló háza táján. A W06 ugyan továbbra is megbízhatóan szuperál, ám a világbajnok Lewis Hamilton rosszullétre panaszkodva idő előtt befejezte a mai munkát.

Még szerencse, hogy ott van Barcelonában a Mercedes tartalékpilótája, Pascal Wehrlein, aki délelőtt még a Force India autóját vezeti, délután viszont már fő kenyéradójához ugrik be Hamilton helyére. Vajon tényleg véletlenről van szó csupán, esetleg szándékos, tervezett véletlenről? Ki-ki döntse el maga, mindenesetre Wehrlein a Force India volánjánál nagyon biztató tempót produkált délelőtt, és most a W06-ost is kipróbálhatja.

 



„Egy nem várt megállás tart minket pályán kívül jelen pillanatban. Lewis Hamilton nincs jól, és ma már nem tudja folytatni a vezetést, ezért átállítjuk Pascal Wehrleinre az autót, délután már ő fog pályára hajtani vele. Visszavesszük őt kölcsönbe a Force Indiás barátainktól. Köszönet érte, fiúk” – osztotta meg Twitter oldalán a Mercedes F1-es csapata. 

A Force India azóta szintén a Twitteren keresztül tudatta mindenkivel, hogy a délután folyamán Sergio Perez fogja vezetni az ő versenygépüket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: