DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Force India: Nem közeledünk a Mercedeshez

Az indiai F1-es kiscsapat cáfolta a spekulációt, mely szerint azért változtatták meg festésüket, hogy a Mercedesre hasonlítsanak. Sajtóhírek alapján úgy tűnik, a gyári istálló tesztpilótája, Pascal Wehrlein két napot vezethet.

A Force India tartozásai kapcsán merültek fel a pletykák, hogy az istálló autóját a barcelonai teszten – ahova a tavalyi modellel, a VJM07-tel érkeznek – a 20 éves német Pascal Wehrlein vezetheti majd. A csapat egy nyilatkozatban hozzátette, Nico Hülkenberg és Sergio Perez autóba ül majd Barcelonában, ez alapján azt lehetett feltételezni, hogy mindhárom versenyzőt bevetik. A csapat beosztását még nem árulta el, sajtóhírek szerint azonban Wehrlein két napot kap, csütörtököt és vasárnapot, míg Perez és Hülkenberg ideje pénteken és szombaton jön el.



Wehrlein a Mercedes tartalékversenyzője, ennek kapcsán merült fel a spekuláció, hogy a Force India új autófestésében azért jelenhetett meg dominánsan a szürke szín, hogy a motorpartnerhez való közeledést hangsúlyozza. Ezt a találgatást az istálló főnöke, Vijay Mallya határozottan cáfolta.

„Mindig is olyan színösszeállításunk volt, amely a fehéren alapult, és magában foglalta az indiai zászló színeit” – nyilatkozta a spanyol Fast-Mag lapnak. „De úgy döntöttünk, hogy valami agresszívabbat akarunk, ezért az alapszínt fehérről feketére cseréltük. Ehhez hozzáadtuk a szürkét, mert úgy elegánsabb. Igen, az ő motorjukat használjuk, de ennek semmi köze az Ezüstnyilakhoz, habár néhányan ezt mondják. Remélhetőleg mi is nyerünk párszor, mint ők!”

Pozitív hírek érkeztek az istálló anyagi helyzetéről is, amelyet korábbi beszámolók kritikusnak tüntettek fel. Az olasz Omnicorse szerint mind a 300 dolgozó megkapta januári és februári fizetését. Az alakulat minden erejével Barcelonára koncentrál, ahol a második, jövő csütörtökön kezdődő teszten mutatkozhat be az új konstrukció, a VJM08.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: