DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Három versenyző is teszteli a Force Indiát?

A csapat legújabb nyilatkozata alapján nagyon úgy tűnik, Pascal Wehrlein, Nico Hülkenberg és Sergio Perez is autóba ülhet a csütörtökön kezdődő barcelonai teszten. Beosztás még nincsen.

Az istálló, amely teljes egészében kihagyta a hónap eleji jerezi tesztet, megjelenik a második próbán Barcelonában, mivel azonban új autójuk továbbra sem készült el, a pályán a tavalyi konstrukciót, a VJM07-et láthatjuk. Szárnyra kaptak pletykák, hogy a teszten szerződtetett versenyzőik, Nico Hülkenberg és Sergio Perez helyett a Mercedes tartalékosát, Pascal Wehrleint vetik be – cserébe a motorszállító elengedi az istálló felhalmozott tartozásainak egy részét.



A hír alapján úgy tűnhetett, a 20 esztendős, DTM-ben versenyző német mind a négy napon autóba ülhet. Ezt cáfolta a Force India szóvivője, akinek szavai alapján azt feltételezhetjük, három versenyző is osztozhat az autón a katalán versenypályán. Kérdéses, hogyan osztják el közöttük igazságosan a rendelkezésre álló négy napot.

„Egyelőre a barcelonai beosztás nem végleges” – mondta az istálló szóvivője a motorsport.com megkeresésére. „De Nico és Sergio is akcióban lesz a hét folyamán.”

Bár a tesztre csupán a tavalyi modellt viszik el, sajtóhírek alapján lassan az istálló 2015-ös autója is elkészül: állítólag a VJM08 már átesett az ilyenkor kötelező, FIA által felügyelt törésteszten

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: