DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg komolyan számol a Ferrarival

Az olaszok ugyanis eddig minden nap gyorsabbak voltak a Mercedesnél. Ennek ellenére továbbra is a címvédőket tartják favoritnak, ám versenyzőjüket, Nico Rosberget óvatosságra intik a látottak.

A jerezi tesztelés harmadik napja pontosan úgy végződött, mint az előző kettő: az első két helyen a Ferrari és a Ferrari-motoros Sauber állt – a partnercsapat ezúttal megverte a gyárit –, a harmadikon a Mercedes, a kormány mögött Nico Rosberggel. A német, akinek autója a nap korábbi részében lerobbant, bevallottan köridők helyett a megbízhatóságra koncentrált, ennek ellenére nem veszi félvállról az olaszok tempóját.

„Egy szemünk az ellenfeleken tartjuk, különösen a Ferrari pedig valóban figyelemreméltó volt az utóbbi napok folyamán” – mondta Rosberg az F1Fanatic weboldalnak. „A célunk itt az, hogy kilométereket tegyünk az autóba, mert a gyengeségünk a megbízhatóság volt tavaly, most erre fókuszálunk. Megbízható autót akarunk idén, mert az előző évben pontokat vett el tőlünk.”



A számok hűen tükrözik, mennyire a terv szerint haladnak: Rosberg messze a legtöbb kört teljesítette a mezőnyből eddig, szám szerint 308-nál jár. A Mercedest leszámítva minden csapat kevesebbet tett meg három nap alatt, mint ő kettő során. „Kezdetnek ez a cél, mivel fontos megtalálni a problémákat még most, amikor van időnk Melbourne-ig. Ha a problémákat Barcelonában látjuk, az már kevesebb idő, nehezebb kijavítani.”

A német versenyző már említett, pálya végén történt hibájáról is beszélt, amely piros zászlót vont maga után. „Valamilyen gond volt az üzemanyaggal, ezért a motor lekapcsolt a bokszba vezető körömön. Könnyű volt kijavítani.”

„Már most találtunk néhány gyengeséget az autóban, amelyeket nem lesz olyan könnyű megoldani, ez azonban azt jelenti, hogy jó úton járunk. Telemetriai problémánk is volt, az autó nem küldte az adatokat a csapatnak. Ez mindig kockázat. De továbbra is magabiztosak vagyunk, hogy jól kezdjük a szezont, és fejlesztés terén erősek leszünk” – zárt optimistán a Mercedes-ász, akinek jerezi szolgálata véget ért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: