DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber is a WEC-be invitálja Buttont

Tény, hogy a Porsche a napokban bejelentette változatlan 2015-ös felállását a Hosszútávú Világbajnokságban, de csak annál beszédesebb, hogy Mark Webber továbbra is a sorozatba invitálja az F1-es világbajnok Jenson Buttont.

Dppi_00113021_518



Hosszú hetek óta szó van arról a különféle nemzetközi híradásokban, hogy ha Buttont nem tartaná meg a McLaren 2015-re, akkor a brit a WEC-ben folytatná pályafutását, ahol állítólag a Porsche tárt karokkal várná jövő évi Le Mans-i programjába. A márka azonban lépett, hiszen egyértelművé tették, hogy nem változtatnak két autójuk egyikének felállásán sem, ami kizárja, hogy a brit bármelyikhez is csatlakozzon.

A Porsche egyik versenyzője, Mark Webber azonban tudhat valamit, hiszen az ismert tények fényében is arra buzdítja egykori kollegáját, hogy váltson, és jövőre ismét együtt versenyezhessenek.

Button szerda reggel ezt közölte Twitteren követőivel: „Olvasgattam az üzeneteket, és el kell mondanom, teljesen lenyűgözött ez a támogatás. Remélhetőleg hamarosan beszámolhatok majd valamilyen hírről a jövőmmel kapcsolatban.”

Webber erre az üzenetre írta sejtelmes válaszát a britnek: „Haver, csak írd alá azt a sportautó-szerződést és lépj tovább. Hatalmas lenne, ha jövőre velünk vagy ellenünk versenyezhetnél.”

Az ausztrál szavaiból arra lehet következtetni, hogy a WEC 2015-ös kapuja továbbra is nyitva áll Button előtt, mégpedig kétféle módon: akár úgy, hogy a Porsche egy harmadik autót is indít a következő szezonban, vagy pedig egy másik csapat, az Audi vagy a Toyota tett ajánlatot a 2009-es F1-es világbajnoknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: