DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: Igenis ordítoztam Suzukában

Kisebb vita kerekedett Felipe Massa és Charlie Whiting között arról, milyen hangnemet használt előbbi a szomorú kimenetelű F1-es Japán Nagydíjon uralkodó állapotokról. A brazil tartja magát korábbi nyilatkozatához.

A suzukai verseny után – amelyen Jules Bianchi súlyos balesetét elszenvedte – Felipe Massa felemelte szavát az időjárási körülmények ellen, amik a futam utolsó szakaszát jellemezték. Kiemelte, ő már a baleset előtt azt akarta, piros zászlóval vessenek véget a körözésnek. „Már öt körrel előtte ordítottam a rádióba, hogy túl sok víz van a pályán, de ők csak húzták tovább” – nyilatkozta a médiának a Williams pilótája.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting – akihez ezek az üzenetek befutnak – azonban visszaszólt, Massa nem egészen úgy emlékezett az eseményekre, ahogyan azok történtek. „Ez nem teljesen igaz. Nem gondolom, hogy ordított volna. ’A körülmények egyre rosszabbak’, ez volt az egyetlen dolog, amit mondott. Nem hiszem, hogy ez ordítozásnak számít” – állította a versenyigazgató.



A nyilatkozatháború azután folytatódott, Massa kiállt igazáért. „Igaz, ordítottam és elég agresszív voltam. Nem tudom, hogy Whiting hallotta-e, amit a rádióba mondtam. Talán a csapat közvetítette neki az információt, talán nem hallotta meg. Azt mondtam, hogy ezek a körülmények elfogadhatatlanok, túl veszélyesek.”

„Neki nem tűntem ilyennek. Nem tudom miért. Amit azonban a verseny után mondtam, az nem volt téves. A versenyzői megbeszélésen is elmondtam neki mindent, amit a rádión is, de nem történt semmi” – állította határozottan a brazil.

Ehhez képest Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős igazgatója azt állítja, nem volt nézeteltérés Massa és Whiting között. „A verseny végén, a történtek következtében Felipe nagyon feldúlt volt, ahogy a legtöbben közülünk. Azért tette a megjegyzéseket, amiket tett. Azt mondják, hogy ordítozott a rádión. Én nem ismerem az ordítozás definícióját. Ami viszont biztos, nem gondolom, hogy félreértés lett volna Felipe és Charlie között. Mindkettejüknek volt véleménye, mindkettejüké totálisan megalapozott, valószínűleg ebből indult ki minden."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: