DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Adrenalinban gazdag versengés

A Black Hawk Drag Team gyorsulási versenyeken szokta megmutatni magát, ahol a pilóta Solymosi László, hű barátja és szervizese pedig Szentinek György. A duó elszántan halad az álmaik útján, és örülnek, hogy sok a segítségük, mégis szeretnék, ha népszerűbbek lennének a gyorsulási futamok.

Miért pont a gyorsulást választottátok? Úgy értem, hogyhogy nem sprint verseny vagy rali? Vagy az nem is vonzott soha titeket?

- 2008-ban egy Opel klub szervezésében jutottam el először gyorsulási versenyre, és ott már nagyon megtetszett. Szentinek Gyuri barátommal is itt ismerkedtem meg, ami üzleti kapcsolatból egy idő után baráti kapcsolattá alakult. Gyuri tudásának köszönhetően együtt valósítottuk meg az átépített Opeleket. Nincs még egy ilyen autósport, ami ennyire egyszerűen, olcsón és biztonságosan kipróbálható bárki számára. Ez fogott meg minket is. Építettünk sokféle Opelt, és nagyszerű lehetőség volt őket kipróbálni a pályán. Biztonságos, kontrollált körülmények között, adrenalinban gazdag versengés. Aztán egyszer csak ott ragadtunk, és igyekeztünk minél több versenyre eljutni, és céltudatosan erre a sportra alakítani az autót, a saját anyagi kereteink között.

black hawk



Beszéljetek kicsit magatokról. Kik alkotják a csapatot, illetve, kik azok az emberek akikre versenyről-versenyre számíthattok?

- Szerencsére a család mellettem áll, és támogat mind anyagilag, mind erkölcsileg. Illetve elviselik ezt a hóbortomat, ami néha napokon keresztül szerelésbe torkollik és megszűnik a külvilág. Az alap csapatot ketten alkotjuk Szentinek Gyuri barátommal. Én informatikusként dolgozok és így számomra ez valóban csak egy hobby. Mindig igyekszem megálmodni valami olyan dolgot, amiről úgy gondolom, hogy nem hétköznapi, vagy izgalmas, érdekes. Ezután a technikai megvalósításának próbálok utána járni. Ebben és a kivitelezésben is Gyuri szava a mérvadó, aki több mint 10 éve Opel márkaszervizben gyűjti a szakmai tapasztalatot, és nem ismer megoldhatatlan problémát. Persze, sok ember segíti a megálmodást, az anyagbeszerzést, és az építést is. Szerencsére elég nagy és segítőkész az Opeles társadalom. Még két embert, és egy céget szeretnék kiemelni. Udvaros Lajos barátunkat, aki az Opelek tuningolásában, és építésében nélkülözhetetlen segítséget adott. Valamint László Zoltán barátunkat, aki szintén rendszeres résztvevője az eseményeknek versenyzőként, és egymást segítve az Opeles technika útvesztőjében haladunk előre. És végül, de nem utolsó sorban a Váci Kipufogó Gumi Szerviznek, aki sokat segített nekünk a munkájával és a rugalmasságával, a probléma megoldásában, és kivitelezésében.

A három éves gyorsulási múltatokkal a hátatok mögött, hogy érzitek, mennyire szeretik az autósport e módját a nézők?

- Azt gondolom, még mindig gyerekcipőben jár ez a sport hazánkban, főleg a válság után, de az elmúlt években újra egyre több ember jár ki a versenyekre. Egyre több embert érdekel a sok egymással küzdő tuning, vagy utcai autó, és a rendezvény keretein belül megrendezett egyéb más szórakoztató programok. Örömmel látjuk, hogy nő a versenyek és a versenyzők száma, és ezzel együtt több néző is követi az eseményeket. A versenyek, és a szervezés is egyre jobbak és nívósabbak, ami mindenki számára élvezhetőbbé, és nézhetőbbé teszi ezt a sportot.

Melyek a legjobb eredményeitek az elmúlt három évben, amire a leginkább büszkék vagytok?

- Hát ez most azt gondolom elég egyszerű kérdés. Azért is, mert még friss az élmény, és azért mert valóban a legnagyobb küzdelmet hozó és legnívósabb mezőnyben elért első helyünket tudtuk a június 21-ei hétvégén, Fertőszentmiklóson bezsebelni. A döntőben 4 századdal nyertünk, ami nagyságrendileg 30-40 cm egy olyan autó ellen, ami 30-40-szer annyit ér, mint a mi autónk.

Gondolkoztatok már autóváltáson, vagy elégedettek vagytok az Opellel?

- Maximum a karosszéria kérdéses, maga az Opel márka az nem fog változni. Igyekszünk a legideálisabb megoldást megtalálni, hogy a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni. Elégedettek vagyunk az Opellel és nagyon szeretjük. Mint minden márkának megvannak a maga típushibái, és rossz megoldásai, de ezeket a sok év alatt igyekeztünk megtanulni, kezelni, vagy együtt élni vele.

Melyik a következő futam számotokra, hátha kedvet kaptak többen is, hogy megnézzenek benneteket egy gyorsulási versenyen?

- Most hétvégén, szombaton (2015. július. 04.) Szlovákiában, Bolkovce-ben folytatódik a megmérettetés, ami a Magyar - Szlovák OB futamai közé tartozik. Reméljük sok néző lesz. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: