DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Kovács Ferenc Richárd a 65-ös kategória második helyéig száguldott

A #155-ös rajtszámmal induló Kovács Ferenc Richárd (10 éves) a Béta Motorsport Egyesület versenyzőjeként eredményesen abszolválta második szezonját az ifi 65 cc-s kategóriában.

Az ifjú versenyző a KTM-Husqvarna Centrum Magyarország Nyílt Nemzeti Endurocross Bajnokság és Kupasorozat ifi kategóriájának összetett 2. helyét szerezte meg 2023-ban. A mindössze csak tíz éves Ricsi 2022-ben teljesítette első teljes szezonját a 65 köbcentiméteres KTM-jével, amire egy elektromos modell után ült át. A tavalyi, ismerkedős szezonban egészen az év végi dobogó harmadik fokáig küzdötte magát. Idén pedig egy küzdelmes szezon után javított korábbi eredményén. 

Kovacs-Ferenc-Richard-action-1



2023-ban a KTM-Husqvarna Centrum Magyarország Nyílt Nemzeti Endurocross Bajnokság és Kupasorozat a tervek szerint hat helyszínre látogatott volna el, azonban az időjárás közbeszólt, így a második fordulón nem indultak az ifjúsági kategória (50-es és 65-ös körcentiméteres) nevezői. Így öt forduló, tíz futamán kellett megmutatni az érdi sportolónak, hogy mire is képes...

A szezon első fordulóját Kiskunfélegyházán rendezték, ahol a kategóriájában az összetett második helyen végzett az első és a második futam alapján. A pannonhalmi versenyhétvégét a rossz időjárási körülmények miatt törölték az ifjúsági versenyzők naptárából. Veszprémvarsányban szintén elhozta az ezüstöt. A nyári szünet utáni, Tamásiban rendezett fordulót megnyerte! Piliscséven és Szankon másodikként intette le a kockás zászló az ifjú titánt. Így az egész szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott, amely az év végi összetett értékelésben az előkelő második helyet jelentette.

Kovacs-Ferenc-Richard-3

Kovács Ferenc Richárd ezen kívül négy év után újra részt vett egy motocross versenyen, ahol a népes mezőnyben 7. helyen végzett, a csapatok versenyében pedig harmadik helyezést szerezte meg a Virág Petrik, Kovács Ferenc Richárd, Vörös Ákos trió. Az endurocrosstól eltérő lebonyolítás miatt hozzá kellett edződnie az új kihívásokhoz és az ismeretlen pályához is. Ricsi a Fairplay-ről is tanúbizonyságot tett Tamásiban, amikor is a megszerzett előnyét áldozta fel azért, hogy segítsen egy elesett versenytársán. 

Kovacs-Ferenc-Richard-action-3

Bár a 2023-es versenyszezonnak már vége, a munka természetesen folytatódik. Hamarosan lebonyolításra kerül a díjátadó ünnepség és javában folyik a téli felkészülés is. Ricsi a motorozás mellett a Kárpáti Farkasok jégkorongklubban is élsportol. 2024-ben Ricsi a tervek szerint több fronton is megméreti majd magát: az Endurocross Ob 65 cc-es kategóriája mellett a Superenduro Kupasorozat néhány futamán is szeretne részt venni.

Kovács Ferenc Richárd és családja ezúton is szeretne megköszönni minden segítséget és támogatást, valamint köszöni a felkészítést és versenyeztetést Vágó Norbertnek, illetve a versenyek lebonyolítását minden rendezőnek. Ricsi szülei örömmel fogadnak minden segítséget és támogatást, mivel a fejlődésnek mindig ára van. Ez a jövő évben egy 85 köbcentiméteres motor beszerzését jelenti, mert el szeretnék kezdeni a felkészülést a kategóriaváltásra...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: