DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Megkezdte az F3-as teszteket Mick Schumacher

A jelek arra mutatnak, hogy vasárnap, az olasz bajnokság utolsó futamán maga mögött hagyta F4-es pályafutását a 17 éves tehetség. A Nürburgringen ma már Formula-3-as autót tesztel.

Napokkal azután, hogy Monzában az olasz Formula-4-es sorozat bajnoki címéről is lemaradt – ezt, valamint a német utánpótlás-sorozatot összetett másodikként zárta – Mick Schumacher Formula-3-as teszten vett részt. A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher 17 éves fia már korábban kijelentette, a következő szezont szeretné a magasabb géposztályban teljesíteni, habár egyelőre nem tekinthető biztosnak a kategóriaváltás.



Az Autosport lap információi szerint Mick Schumacher csütörtökön a Nürburgringen tesztel a Prema Powerteam színeiben. Mindkét F4-es bajnokságot ezzel a csapattal teljesítette idén, az istálló pedig a Formula-3-as Európa-bajnokságon (és a következő szintet jelentő GP2-ben) is érdekelt.

Érdekesség, hogy a Mercedes-motorral hajtott Premát Schumacher mellett a kínai Guan Yu Zhou teszteli, aki 2016-ban teljesítette első F3-as szezonját, ám egy másik csapat, a Motopark színeiben. Zhou a Ferrari pilótaakadémiájának tagja. A kétnapos teszt egy másik érdekes résztvevője az ausztrál Joey Mawson, aki a német F4-es bajnokságban győzte le Schumachert. Az ausztrál a Van Amersfoort Racing autóját próbálja ki a kétnapos teszten, ez az istálló indította el Max Verstappen formulaautós pályafutását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: