DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Mick Schumacher kategóriát akar lépni

Egy bajnoki címet még megszerezhet Olaszországban a fiatal német, aki jövőre már nem az F4-ben, hanem a Formula-3-ban szerepelne, ami a logikus következő lépcsőfok pályafutásában.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher 17 éves fia 2015-ben váltott gokartozásról formulaautókra, a tanulószezon után pedig idén bajnoki címért küzdött két Formula-4-es sorozatban is: Németországban másodikként zárta az összetettet, Olaszországban azonban még győzhet az október végi monzai szezonzárón. Függetlenül attól, hogy F4-es bajnok lesz-e vagy sem, jövőre már magasabb szinten, az F3-ban versenyezne.



 

„Most már abban bízok, hogy versenyezhetek a Formula-3-ban. Ha felkínálnák a lehetőséget, teljes mértékben az F3-as sorozatra koncentrálnék. Természetesen szép lett volna megnyerni a (német) bajnokságot idén, de a csapatcím megszerzésével fejeztük be a szezont” – idézi az Autosport szaklap Schumachert. Istállója, a Prema Powerteam a Formula-3-as Európa-bajnokságon is érdekelt, így a versenyző különösebb keresgélés nélkül tudna továbblépni.

„Minden versennyel és minden évvel egyre jobbá válsz. Minden hiba értékes tud lenni. Csak tanulhatsz belőlük, és tehetsz róla, hogy ne ismétlődjenek meg a jövőben” – beszélt a szezon tapasztalatairól a fiatal Schumacher. 2016-ban valóban sokat fejlődött, hiszen az első év német F4-ben szerzett bajnoki 10. helye után minden versenyhétvégére győzelmi esélyekkel érkezett.

„Sok balszerencsénk is volt ebben a szezonban, ami azt jelentette, hogy sokat kellett előznünk. De abban is hiszek, hogy versenyzőként sok tapasztalatot gyűjtöttem arról, hogyan kell rendesen végrehajtani egy előzést. Többnyire ösztönös érzésekkel vezetek, ha látok egy rést, megpróbálkozom. Ha működik, akkor jó, rendben van. Ha nem, megpróbálom újra” – beszélt kicsit versenyzési stílusáról Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: