DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Bruno Senna McLarennel versenyez 2015-ben

Nevében összeáll egy legendás páros: az F1-et is megjárt, jelenleg pedig a Formula-E-ben versenyző Bruno Senna 2015-ben a McLaren GT-csapatát erősíti majd, adta hírül a wokingi alakulat.

Sajnos rövid Forma-1-es pályafutás jutott a háromszoros világbajnok Ayrton unokaöccsének, hiszen mindössze két és fél szezont töltött el a Hispania, a Lotus Renault, valamint a Williams pilótájaként. Bruno Senna azóta versenyzett a WEC-ben és a Blancpain Endurance Seriesben is, most pedig a Mahindra Racing autóját nyüstöli a Formula-E versenyein.

2015-ben azonban újabb feladat vár rá, hiszen a McLaren őt nevezte meg GT-csapata negyedik tagjaként Rob Bell, Kevin Estre és Alvaro Parente mellett. A csapat közleménye szerint Senna csak néhány, eddig meg nem nevezett futamon lesz ott a rajtrácson, fő feladata pedig a 650S GT3 és a 650S Sprint modellek fejlesztése lesz.



„Nagy megtiszteltetés, hogy a McLarenhez csatlakozhatok, ahhoz a csapathoz, ahol a nagybátyám annyi sikert ért el, mindemellett pedig a motorsport egyik leghíresebb csapata az övék. 2015 hatalmas év a McLarennek, így izgalmas lesz az események részese lenni” – mondta Senna.

„Alig várom, hogy együtt dolgozzak a csapattal, akiket már akkor lehetőségem volt megismerni, amikor néhány éve indulhattam a spái 24 órás versenyen, és biztosan fantasztikus érzés lesz vezetni az új 650S-t. A 12C GT3 óta – mellyel én is versenyeztem – a csapat rengeteg energiát ölt az új autó fejlesztésébe, mely jó benyomást keltett a tavalyi év utolsó versenyén.”

A McLaren GT ügyvezető igazgatója, Andrew Kirkaldy is örül a brazil pilótának. „Nagy elégedettséggel töltött el minket, hogy Bruno a gyári csapatunk tagja lett, és nagyszerű a Senna nevet viszontlátni egy McLarenen. Pilótáink a legkiválóbbak és a legalkalmasabbak a mezőnyben, Bruno pedig tovább erősíti csapatunk felállását, hiszen 31 évesen már óriási tapasztalatra tett szert világhírű sorozatokban.”

A csapat a következő hetekben újabb információkkal fog szolgálni Senna szezonját és szerepléseit illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: