Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek

MonteCarlo

Változhat a monacói F1-es pálya vonalvezetése

A monacói az egyik legtradicionálisabb pálya a versenynaptárban. Vonalvezetése hosszú évtizedek óta, javarészt változatlan, most azonban egy óriási projekt eredményeképpen átalakulhat.

részletek

Az Indy 500 ellopta a show-t Monacótól

Bár megint nulláztak, nem teljesen reménytelen a McLaren helyzete, ráadásul a Monaco GP rajtja előtti attrakciójuk egészen szenzációs volt - akárcsak az, amit Alonso produkált a Brickyardon!

részletek

A 2. edzés percről percre

Lewis Hamilton már az 1. szabadedzésen megdöntötte a monacói körrekordot, de a Ferrari valószínűleg mindent megtesz majd a visszavágásért - s a Red Bull lemaradása sem tűnik olyan nagynak...

részletek

Már megdőlt a körrekord!

Monacóban sem kellett sokáig várni arra, hogy a versenyzők megjavítsák a valaha volt leggyorsabb köridőt: Monacóban Lewis Hamilton állította fel az új etalont, amikor 1:13,425 alatt teljesítette a pályát.

részletek

Exkluzív: Egymásnak udvarló bajnokok

A hangulat szenzációs, a tenger gyönyörű, visszatért egy világbajnok, két másik egymásnak udvarol, a kedélyeket pedig egy rázókő borzolja – az F1 legfontosabb hétvégéjének helyszínéről jelentjük.

részletek

Változás az F1-ben Monger balesete miatt

A Formula–1 is reagált a múlt hónapban történt borzalmas F4-es balesetre, melyben Billy Monger mindkét lábát elveszítette – biztosítani akarják, hogy a királykategóriában ez ne történhessen meg.

részletek

Falba vághat az új kerékvető!

A kerékvetők, illetve rázókövek feladata, hogy távol tartsák a versenyzőket a kanyarok átvágásától, és a pálya kiszélesítésétől – csakhogy ezt úgy kellene megoldani, hogy ne jelentsen veszélyt a pilótákra…

részletek

Ne maradj le semmiről: jön a szuperhétvége!

Aligha lesz a szezon során az előttünk állónál érdekesebb hétvége: F1 Monacóban, WTCC a Nordschleifén, és természetesen jön az Indy 500 Fernando Alonsóval – de lesz még sok más is!

részletek

Retro – Elsők a Hercegségben

Tömegbalesettel kezdődött az 1957-es Monacói Nagydíj, melynek 2., 3. és 4. helyén végző versenyzői összeadva egyetlen F1-es futamon indultak mindaddig – s egy bajnok gyártó is itt szerezte első dobogóját.

részletek

Retro – Ecclestone meg se próbálja

Az 1958-ban ezen a napon rendezett Monacói Nagydíj nevezési listáján Bernie Ecclestone is szerepelt – ahogy a Hercegség későbbi királya is bemutatkozott, a bajnoki címvédő viszont nem volt ott.

részletek

Monaco megcáfolt egy közismert tévhitet

Mindenki hallotta már, hogy Monte-Carlo az F1-es naptár egyetlen helyszíne, amely nem fizet a nagydíjrendezésért? Alighanem igen, csakhogy a monacói herceg állítása szerint ez nem igaz.

részletek
Olvastad már?