DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fotók Monacóból: Már kész a versenypálya!

Teljes pompájában csillog Monaco, legalábbis ami a versenypályát illeti! A formula.hu fotói a helyszínről, ahol a hétvégén már versenyt bonyolítanak, s ahol egy hónap múlva pedig a Formula-1 is tiszteletét teszi.

2020-ban a pandémia miatt Monaco verseny nélkül maradt, idén viszont nagyüzemre lehet számítani a hercegségben. A formula.hu március első napjaiban megtekinthette a városi pálya kiépítésének kezdeti lépéseit, a helyszínen tartózkodó munkatársunk, Fekete Balázs friss fotói pedig arról árulkodnak, hogy az illetékesek a bonyolult procedúra végéhez közelednek.

monaco-palya-1



Noha a Monacói Nagydíjat május 23-án futják, nem véletlen, hogy a pálya már készen áll: ezen a hétvégén már a történelmi autók legpatinásabb eseménye, a Monaco Grand Prix Historique zajlik majd a hercegségen, amelyet május 8-án a Formula-E futama követ majd - utóbbit ráadásul most először a nagydíj teljes nyomvonalán bonyolítják.

„Három nagyszabású versenyt bonyolítunk egyetlen hónap alatt, mi számunkra is teljesen új tapasztalat – nyilatkozta a Monacói Automobil Club főtitkára, Christian Tornatore. – A logisztikai része roppant összetett, de nem volt megoldhatatlan. Az időterv miatt ezúttal nem március közepén, hanem már február végén neki kellett kezdenünk az előkészületeknek.”

monaco-palya-2

monaco-palya-3

monaco-palya-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: