DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Michelisz balesetet szenvedett Makaóban

A magyar pilóta az utolsó előtti körben csapta falnak az autóját a szűk városi pályán, a mögötte jövőket is bajba sodorva - Mehdi Bennani sima rajt-cél győzelmet aratott.

Michelisz Norbert remek rajtot fogott a mezőny közepéről, és már a harmadik körre felzárkózott legfőbb világbajnoki riválisa, Thed Björk mögé az ötödik helyre, aki hondás csapattársát, Ryo Michigamit próbálta meg letolni a pályáról.

A futamot Mehdi Bennani az elejétől fogva magabiztosan vezette, Tom Coronellel és a japánnal a nyomában, Michelisz viszont hiába autózott ott a Volvo hátsó lökhárítóján, nem tudott közelebb kerülni svéd ellenfeléhez.

Noha hátrébb sem volt két másodpercnél nagyobb különbség egy-egy autó között, a pilóták nem vállaltak komoly kockázatot, ennek köszönhetően baleset sem történt – egészen a hetedik körig.

Ekkor éppen az ötödik helyen haladó Michelisz Norbert ritka hibát követett el, és akárcsak a GT kvalifikációs versenyén, a mögötte jövők közül csak egyvalakinek sikerült utat találnia a balesetet szenvedő mellett.

A magyar pilóta nem is tudott továbbmenni, a versenybíróság pedig az összetört autók miatt leállította a versenyt, és nem is indította újra. A WTCC nyitófutamát Mehdi Bennani nyerte, Tom Coronel, és első dobogóját szerző Ryo Michigami előtt. Mivel az értékelésben az előző kör szerinti állás számított, Micheliszt ötödikkén rangsorolták, így két pontot veszített a negyedik helyen végző Björkkel szemben.

A mezőny másik két magyar versenyzője, a Zengő Motorsport színeiben induló Nagy Dániel és Szabó Zsolt Dávid a 14., illetve a 16. helyen zárt.

Mivel Makaóra két hónappal ezelőtt megváltoztatták a parc fermé-szabályokat, ennek értelmében a Honda a vasárnapi főfutamig javíthatja az autókat, így várhatóan nem forog veszélyben Michelisz Norbert indulása.

Az első tíz végeredménye:




Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: