DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Guerrieri lett Michelisz új csapattársa

Miután Monteiro továbbra sem versenyezhet, Tarquini pedig elfoglalt, új pilótát kellett találnia a Hondának a WTCC japán futamára. Az előző vasárnap versenyt is nyerő argentin is Michelisz segítését tűzte ki célul.

Esteban Guerrieri az idei szezon felfedezettjének számít a WTCC-ben. Miután tavaly egy hétvégén beugróként remekelt, 2017-re szerződést kapott a Campos Racingtól, a bizalmat meghálálva pedig rögtön a szezonnyitón képes volt diadalmaskodni Marrakeshben. A jelenleg a tabella hetedik helyén álló argentin az előző versenyhétvégén, Ningbóban is megnyerte a mostoha körülmények között zajló nyitófutamot, most pedig teljesítménye újabb elismeréseként először kapott szerződést egy gyári csapattól. Tiago Monteiro részvételét továbbra sem támogatták az orvosok, a kínai beugrásakor erősen szereplő Gabriele Tarquini pedig idén már nem tud több versenyt vállalni a csapattal, így esett a Honda választása Guerrierire, aki ezen a hétvégén Motegiben beülhet a harmadik autóba Michelisz Norbert és Ryo Michigami mellé.

DM57ZEEW4AAaBjM



„Sajnálattal hallottam, hogy Tiago nem versenyezhet ezen a hétvégén, ugyanakkor nagyon izgatottá tesz, hogy a Honda megadta számomra ezt a lehetőséget Motegiben, és így gyári csapatnál vezethetek a WTCC-ben” - nyilatkozta az argentin.

„A motegi pálya új lesz számomra, és a WTCC-s Civicet sem vezettem még soha, szóval tisztában vagyok vele, hogy rengeteget kell tanulnom, de bízok benne, hogy jó munkát tudok majd végezni a Hondának, segítve őket a gyártók pontvadászatában, és támogatva Norbi bajnoki törekvéseit.”

A Guerrieri által eddig vezetett Chevrolet Cruz sem marad üresen, sőt a WTCC számára éppen kapóra jött a pilóta kiemelése, hiszen tartoztak még egy lehetőséggel a svájci Kris Richardnak, aki az ETCC tavalyi megnyerésével érdemelte ki, hogy idén rajthoz állhat egyik világbajnoki hétvégén. A pilóta így most megejtheti a debütálását a Camposnál, miután az év korábbi részében, Monzában egyéb elfoglaltsága miatt meghiúsultak ezen törekvések.

Az új környezetbe került pilóták, de a teljes mezőny dolgát tovább nehezítheti, hogy várhatóan a legutóbbi kínai fordulóhoz hasonlóan ezúttal sem lesznek kegyesek az égiek a WTCC-hez. Egy jelenleg a régióban dúló tájfun miatt késik az FIA szállítmánya, így a hétvége menetrendjét már át kellett variálni, egy másik tájfun azonban magát a versenyzést is veszélyezteti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: