DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

WTCC: Yvan Muller a Volvóhoz igazolt

A négyszeres világbajnok WTCC-pilóta tavaly ugyan bejelentette visszavonulását a bajnokságból, távozása azonban mégsem teljes körű, hiszen a Volvo ettől a szezontól kezdve fejlesztőpilótaként számít majd rá.

Yvan Muller tizenegy túraautó-világbajnoki szezon után döntött úgy, hogy szögre akasztja a bukósisakját, az elmúlt hónapokban azonban folyamatosan arról pletykáltak, hogy mégis visszatérhet a 2017-es szezonban. A legerősebb híresztelés a Volvót emlegette a francia lehetséges csapataként, ám mindez semmisnek bizonyult, amikor a svéd márka múlt héten bejelentette, hogy Thed Björk, Nestor Girolami és Nicky Casburg fogja vezetni az S60-asokat az évad során.



Muller esetében azonban igaznak bizonyult az a közkeletű mondás, hogy minden pletykának van valamilyen alapja, hiszen a Volvo bejelentette, hogy leigazolták csapatukba a négyszeres világbajnokot, méghozzá fejlesztőpilótának és senior tanácsadónak. „Nagyon örülök a Cyan Racinggel kötött együttműködésemnek” – idézte a TouringCarTimes a franciát. „A tavalyi évben nagyon sokat tudtak előrelépni, és a téli tesztek során is megfelelő ütemben zajlott a fejlődés náluk. Már várom, hogy együtt dolgozzak velük, hogy fejleszthessem az autót, és ezáltal a csapatot is.”

Muller korábban már tesztelte az egyik S60-ast, és autóba ül majd a WTCC-csapatok jövő heti, monzai gyakorlásán is, mivel Nicky Catsburgnak a Sebringen lesz jelenése. „Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy sikerült megszerezni Yvant a Cyan Racinghez” – nyilatkozta Christian Dahl, a csapat vezérigazgatója. „Nincs még egy olyan nagy tapasztalattal rendelkező túraautó-versenyző, mint ő, ezért jelenléte komoly fegyvertény számunkra. Már most látható a fejlődés, annak ellenére, hogy kapcsolatunk nagyon új még. A tervünk az, hogy versenyzés helyett tesztelni és fejleszteni fogja az autónkat a továbbiakban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: