DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Bemutatta 2017-es felállását a Volvo WTCC-csapata

A Volvo először tavaly indult teljes gyári támogatással a Túraautó-világbajnokságban, és a 2016-os kettő helyett idén már három S60-ast állítanak csatasorba - egy versenyző távozott, kettő pedig érkezett az alakulathoz.

A svéd gyártó hétfő délután, Göteborgban hivatalos bemutató keretében mutatta be 2017-es WTCC-felállását a sajtó megjelent képviselőinek. Azt már korábban is lehetett, hogy a Polestar Cyan Racing három autót fog indítani az idei túraautó-világbajnoki szezonban, a pilóták kilétét azonban eddig (részben) homály fedte. Azt tudni lehetett, hogy a gyár régi alkalmazottja, Robert Dahlgren biztosan nem lesz a 2017-es indulók között, hiszen nem kíván tovább versenyezni, a WTCC-ből visszavonuló Yvan Muller pedig cáfolta, hogy a kékekhez igazolna erre a szezonra.



Helyettük a Volvo megtartotta a csapat első győzelmét (Michelisz Norbert bánatára) Kínában szállító Thed Björköt, társa, Fredrik Ekblom azonban búcsút intett az alakulatnak. Björk mellett a 2015-ös Super TC 2000-es bajnokság első helyezettje, Nestor Girolami kap helyet a felállásban (aki egyébként már tavaly Motegiben is beugrott Ekblom helyére), a triót pedig a Lada megszűnő WTCC-csapata miatt hoppon maradt Nicky Catsburg egészíti ki.

„Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült összehozni ezt a lehetőséget a Polestar Cyan Racinggel” – idézte Girolamit a TouringCarTimes.com. „Az első versenyem tavaly nagyon ígéretesen alakult a csapattal, ahol már egyből otthon éreztem magam. Remélem, hogy Thedet és Nickyt is beleértve meg tudjuk tenni az első lépéseket a helyes irányba.”

Catsburg, aki első győzelmét éppen a Lada hazai közönsége előtt szerezte tavaly, magabiztos az új kihívást illetően: „Mint ellenfél, közelről figyeltem a Volvo fejlődését 2016-ban, és nagyon örülök, hogy csatlakozhatok hozzájuk.” Björk második évét kezdheti meg a WTCC-ben, és szintén reményekkel teli az új szezon előtt: „Egészen hihetetlen érzéssel töltött el minket, hogy már az első szezonunkban sikerült győzelmet aratnunk, ez pedig még nagyobb önbizalmat adott ahhoz, hogy elérjük a céljainkat 2017-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: