DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Nagy Dani bízik a másik WTCC-ülésben

A Zengő Motorsport egyik fiatal tehetsége elárulta, hogy szerinte miért kaphatja meg ő a lehetőséget ifj. Ficza Ferenccel szemben - a két jó barát most egy ülésért van versenyben.

A mai napon élőben jelentette be Zengő Zoltán, hogy a Zengő Motorsport egyik WTCC-s autóját a korábbi Formula-1-es pilóta, Oliver Panis fia, Aurelien Panis fogja vezetni a 2017-es szezonban - ezzel egy hely elkelt a csapatnál és csak egy szabad autó maradt a két fiatal, ifj. Ficza Ferenc és Nagy Dániel számára.

"Zoli korrekt volt, mi tudtunk erről már korábban, időben tájékoztatott minket. Nyilván kettős érzelmek vannak bennem, abszolút mértékben megértem a csapat döntését, hiszen tavaly nagyon nehéz évet zártunk. Egy évvel idősebb technikável teljesítettük a szezont, ráadásul két fiatal magyar pilótát karolt fel Zoli, emiatt teljesen megértem, hogy az anyagi biztonság nagyon fontos és jól jött számukra ez a lehetőség. Illetve nyilvánvalóan egy ilyen név, mint a Panis-család nem találomra választ csapatot, csak úgy, hogy ha az mindenben megfelel az elvárásoknak. Ez nagy megtiszteltetés a csapatnak" - nyilatkozta megkeresésünkre Nagy Dániel.

nagyd



"Remélem, hogy a tavalyi teljesítményem és tehetségem elég ahhoz, hogy engem válasszon Zoli. Szerintem ami mellettem szólhat, hogy kevesebb, mint fele annyi kilométert tettem meg és nagyon hasonló időket tudtam produkálni, mint Fecó, úgy érzem, hogy elég hamar fel tudtam zárkózni. Egyébként mi most is tartjuk a kapcsolatot, nagyon jó barátok vagyunk és megbeszéltük, hogy bármelyikünk is lesz a befutó, a másik ugyanúgy fog neki szurkolni."

"Én a WTCC-re készülök" - tette hozzá a felkészüléssel kapcsolatban a fiatal pilóta. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor dőlhet el az ülés sorsa.

Kerestük a csapat másik tavalyi pilótáját, a két világbajnoki pontot gyűjtő ifj. Ficza Ferencet is, de nem sikerült elérnünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: