DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

A bajnoki dobogó kapujában Michelisz

Csak három (plusz egy) pontot kell ledolgoznia Michelisz Norbinak a WTCC szezonzáró futamán ahhoz, hogy meglegyen a bajnoki dobogó: Monteiro az első körben kiesett, Nagy Dani szenzációsat ment a nyitóversenyen.

Piros zászlóval félbe kellett szakítani a WTCC katari nyitófutamát, miután az első körben több ádáz csata dúlt, melyek áldozatokat is szedtek. A bajnokság szempontjából a legfontosabb Tiago Monteiro kiesése volt, aki Lopezzel ment bele egy adok-kapokba, majd a vétlen harmadik Valentével együtt kirepült a pályáról, telibe kapva egy olyan bálát, mint amit Norbi is eltalált a kvalifikáción. Az autó súlyosan sérült, ebben a pillanatban, az első futam leintése után nehéz megmondani, hogy egyáltalán rajthoz állhat-e a főversenyen.

Ezek után nem csoda, hogy Michelisz Norbi a biztonságra autózott az újraindítást követően, behozta az ötödik helyre a Hondát, így három pontra csökkentette a lemaradását a portugállal szemben – az utolsó futamon azonban néggyel kell többet szereznie nála, hiszen Monteiro eggyel több futamot nyert, mint Norbi.

norbi-katar



A nyitóversenyt harmadikként záró, Tom Chiltonnal hatalmas csatát vívó Rob Huff szintén pályázhat a bajnoki dobogó alsó fokára, az ő hátránya Norbival szemben hat pont, ami pedig az esetleges pontegyenlőséget illeti, itt nem egyszerű a helyzet, attól függ, hogy hogyan alakul ki köztük a futamon a hat pont különbség. Persze nem kell, hogy kialakuljon, hiszen Norbi kezdi a legjobb pozícióból a három, egymással most nagy harcot vívó Honda-pilóta közül. Sőt, tegyük hozzá, hogy a pole-ból rajtoló Mehdi Bennaninak is van még esélye a bajnoki dobogóra, de csak akkor, ha nyer, a Hondák pedig hatalmasat betliznek.

 

A Zengő Motorsport versenyzői örvendetes módon visszatértek tegnapi formájukhoz, a remekül rajtoló Nagy Dani és a szintén jó formát mutató Ficza Feri ezúttal nem a sor végén, hanem a középmezőnyben csatáztak, s előbbi a pontszerzéshez is nagyon közel került, de végül egyetlen hellyel, egyetlen másodperccel lemaradt a bravúrról. A két magyar a 11-13. helyen zárt, kettejük közt pedig az a Tom Coronel ért célba, aki mindkettejükkel komoly harcot vívott a futam során.

A győztesről nem esett még szó, de sokat nem is lehet beszélni róla: Gabriele Tarquini az újraindítás után lenyomta Tom Chiltont, s onnan kezdve nem is nagyon láttuk többé: a veterán olasz óriási tempót autózott, s fölényes győzelemmel tette emlékezetessé a Lada utolsó versenyhétvégéjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: