DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
WTCC

Oktatott a hazai újonc, Michelisz a 3.

A Campos Racing Chevy-jében ülő Esteban Guerrieri végzett az élen a WTCC első argentin edzésén: a debütáns pilóta bő egy másodpercet osztott ki Yvan Mullernek. Michelisz Norbi harmadik helyen zárt.

Miután tengerentúli fordulóról van szó, pénteken teszt helyett csak egy shakedown volt a WTCC mezőnyének programja Argentínában, így a szombati első edzéssel vette kezdetét a termasi forduló. Persze így is volt már miről beszélni: előző este még úgy tűnt, a Zengő Motorsport Ficza Ferenc vakbélműtétje ellenére is két versenyzőt indíthat, nemrég azonban kiderült, hogy Mauricio Lambiris mégsem ülhet be a magyar pilóta Hondájába. „Rengeteg ember dolgozott keményen azért, hogy elindulhassak, de a csapat arról tájékoztatott, hogy az autó nincs versenykész állapotban. Csalódtam bennük, azt hittem, komolyabbak” – nyilatkozta röviden az uruguayi versenyző a Motorsport.com hasábjain.

Guerrieri_FP1_Argentína_WTCC



Egy újonc így is volt a mezőnyben Esteban Guerrieri személyében, s ha már ott volt, a hazai pilóta igyekezett is letenni a névjegyét: az első tíz perc után az ő nevével kezdődött az eredménylista, megelőzve Michelisz Norbertet. A Honda magyar versenyzője jó tempót diktált, hiszen még tíz perccel a vége előtt is a harmadik pozíciót foglalta el – érdekesség, hogy ekkor az első négy helyen négy különböző márka képviselői álltak, köszönhetően Yvan Muller második és Gabriele Tarquini negyedik helyének.

Guerrieri aztán a későbbiekben is folytatta a varázslatot: a Campos Racing Chevrolet-jét terelgető argentin végül egy másodperccel (!) végzett Muller előtt. Emlékezhetünk rá: három éve Jose Maria Lopez is hasonlóképp mutatkozott be a WTCC-ben a gyengécske BMW-vel. Mögöttük Michelisz Norbi maradt a harmadik, ezzel ő lett a legjobb a hondások közül. Tarquini végzett a negyedik, Lopez pedig az ötödik pozícióban. Ami pedig Nagy Danit illeti: a Zengő Motorsport versenyzője Thed Björk Volvóját megelőzve a 17. helyen végzett. Folytatás itthoni idő szerint 16 órakor a második szabadedzéssel.

Az 1. edzés végeredménye:

WTCC-FP1-eredmény

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: