DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Mégis két versenyzővel indul Termasban a Zengő Motorsport!

Az utolsó pillanatban sikerült versenyzőt találni a vakbélgyulladása miatt itthon maradó Ficza Ferenc helyére: a fiatal magyar pilóta Hondáját egy uruguayi újonc, Mauricio Lambiris fogja vezetni Argentínában.

Ficza Ferenc vakbélgyulladás gyanújával került kórházba a hét első felében, ahol aztán sikeresen meg is műtötték. A Moszkvában két vb-pontot szerző pilóta emiatt kénytelen kihagyni a túraautó-világbajnokság argentin állomását, ezért úgy tűnt, a Zengő Motorsport egyetlen versenyzővel, a Portugáliában bemutatkozott Nagy Dániellel képviselteti magát a hétvégén.

Lambiris-Zengő-főkép



Pénteken aztán kiderült, mégis sikerült helyettest találni: Ficza Feri Hondáját az uruguayi Mauricio Lambiris fogja vezetni Termas de Río Hondóban. A 28 éves versenyző, aki hazája első pilótájaként szerepelhet a WTCC-ben, a világbajnokság betéteseményeként szereplő Turismo Nacional szériában érdekelt egy privát Ford Focus volánjánál, amellyel a legutóbbi helyszínen győzni is tudott.

„Ez egy hihetetlen lehetőség számomra” – nyilatkozta Lambiris az fiawtcc.com hasábjain. „Miközben ide utaztam, megtudtam, hogy a Zengő-csapat egyik pilótája nem tud elindulni, ezért igyekeztem megállapodni velük, és most itt vagyunk. Nagyon örülök ennek. Ismerem a pályát, hiszen minden évben itt versenyzünk, és ez segíteni fog. Nagyon izgatott vagyok: ez lesz pályafutásom legfontosabb versenye.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: